Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] potrzebuje pomocy w zdobyciu pierscienia ABSu na tyl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. ma ktos moze pomysl gdzie mozna dostac pierscien absu na tyl, kupilem i wymienilem tarcze bez pierscienia z mysla ze zbije ze starych ale niestety z jednym jest problem a w motozbycie nie sa w stanie mi pomoc a uzywke jest sens zakladac zebym nie mosial kolejny raz tarczy sciagac

Opublikowano

witam. ma ktos moze pomysl gdzie mozna dostac pierscien absu na tyl, kupilem i wymienilem tarcze bez pierscienia z mysla ze zbije ze starych ale niestety z jednym jest problem a w motozbycie nie sa w stanie mi pomoc a uzywke jest sens zakladac zebym nie mosial kolejny raz tarczy sciagac

Są do kupienia w InterCarsie ori, ja kupowałem po 74 PLN za sztukę :wink4: :wink4: :wink4:

Opublikowano

W ASO za 71 zł. U mnie jeden pierścień był pęknięty, zespawałem, zeszlifowałem i ABS ładnie działa. Chciałem kupić nowy, ale ASO kazało mi czekać 4 dni...

Opublikowano

W ASO za 71 zł. U mnie jeden pierścień był pęknięty, zespawałem, zeszlifowałem i ABS ładnie działa. Chciałem kupić nowy, ale ASO kazało mi czekać 4 dni...

U mnie były tak przerdzewiałe, że jak je zbiłem ze starych tarcz, to na nowych latały jak chciały :decayed:

Opublikowano
  • Autor

koledzy moze ktos mi podac nr tego pierscienia a4 b5 WAUZZZ8DZVA260576 1.8 125km 97r tarczo beben

Opublikowano

http://allegro.pl/pierscien-czujnika-abs-audi-100-a4-a6-oryginal-i1790412167.html to tez nie to, moje w plaszczyznie maja zamiast wypustow prostokatne wyciecia czyli dziury

a na allegro nie ma takich, nawet w katalogu inercarsu nie ma

:wallbash:

musisz dokładniej poszukac, katalog IC jest do du...py, podaj ori nr, wówczas gamonie znajdą

Opublikowano

jak dobrze pamiętam to Febi jest za ok. 3 dyszki :gwizdanie:

Opublikowano

ori VW OE 70zł zamiennik 45zł - +koszty wysyłki... jak coś PW

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

troche to potrwało zanim znalazlem czas by zajrzec pod tarcze ale sie udalo, wyglada to tak ze pierscien jest prosty i chyba ciezko zeby ta czesc uszkodzila sie tak poprostu, oczyscilem szczotka i zalozylem spowrotem ale sytuacja sie powtarza. Bylem w salonie by po VINie znalezli czesc ale ja mam calkiem inny pierscien

Opublikowano

jaki inny ?

Opublikowano
  • Autor

Zdj_cie0273.jpg ja mam taki a wedlug nr powinien byc taki

5_t.jpg

Opublikowano

nie ma znaczenia

musza tylko grac wypusty

Opublikowano
  • Autor

ale o co z jednej srony bedzie z z dziurami a z drugie j kupie nowy z wypusami?co znaczy ze musza grac wypusy??

:blink:

Opublikowano

musi grac ich ilosc

nie ma znaczenia czy bedzie pierscien żeliwny czy blaszany

Opublikowano
  • Autor

czyli nie ma znaczenia ze ja mam dziury a nowy wypusy tylko ma sie zgadzac liczba dziur jak i wypustow, wogole dziwi mnie a cala sytuacja, moze to byc wina klockow tzn gdy zdjalem tarcze to czujnik byc caly w opilkach i czy to mloze wplywac na o ze nie widzi pierscienia dodam tylko ze z drugiej srony jest ok