Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Grzeje w środku pomimo wyłączonego nadmuchu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po dłuższej jeździe zauważyłem, że lewa strona samochodu niewspółmiernie nagrzewa się od prawej. Pomimo wyłączonego nadmuchu w środku samochodu od strony kierowcy robi się, może nie duszno, ale zdecydowanie za ciepło. Z nadkola z lewej strony aż bije ciepłem, a z prawej jest ok. Wiem, że pompa wspomagania mi się powoli kończy, może to być przyczyna?

Dziękuję z góry za pomoc

Pozdrawiam.

Opublikowano

Może hamulce trzymają? Felga jest nagrzana po dłuższej jeździe?

Opublikowano

Dźwignij to lewe koło lewarkiem i sprawdź czy lekko sie obraca

Opublikowano
  • Autor

dwa razy oddawałem do mechaniorów. wcześniej robili mi hamulce, tarcze + klocki + cylinderki. na ścieżce powiedzieli mi, żebym sprawdził co i jak z lewym kołem bo się ciężko obraca. pojechałem do nich dwa razy z reklamacjami, sprawdzali zaciski, wymienili przewody hamulcowe i myślałem, że się uporali z problemem. ale rzeczywiście może być jak mówicie. jak tak to zmieniam tych magików. dam znać jak sprawdzę.

Opublikowano

Cylindeki Ci wymienili? a gdzie tam sa cylinderki? może wystarczy tylko porządnie wyczyścić jarzma.

Opublikowano
  • Autor

coś w każdym bądź razie podobnego w nazewnictwie....nie wiem. mieliście rację, trzyma, nawet bardziej niż poprzednio. brali tylko kasę łachudry, nie pierwszy przypadek jak coś mi spiep...li:( odstawię w poniedziałek do innego może on coś poradzi. ale żeby aż tak się nagrzewało, że w środku ciepło się robiło?

Opublikowano

Niestety to Polska... Ja się już nauczyłem... Wolę coś sam zepsuć a zrobić 2 razy niż oddać auto do "mechanika".

Opublikowano

jak cos smar miedziany dobry do hebli :] (tam gdzie sie smaruje) nie zapiekaja sie tak latwo bo wytrzymuje wysokie temp. sprawdzone

Opublikowano
  • Autor

Virus - z chęcią sam bym pogrzebał, po pierwsze lubię, po drugie i najważniejsze sporo kasy w kieszeni zostaje, ale nie mam kompletnie warunków, a na lewarku pod blokiem grzebać nie będę:)

mój nowy mechanik stanął na wysokości zadania, jakieś gumki wymienił, przepraszam, ale nie mam pojęcia jakie i do czego one. jutro odbieram, jedną rzecz już mam z głowy:)

Opublikowano

Generalnie B5 robi się gorące w środku od przedziału silnikowego w gorące dni, tylko klima wtedy pomaga. Wyraźnie w okolicy nóg wali gorącym powietrzem.

Nasila się to przy 2.7T( bardzo gorąco w komorze silnika), miałem tak w S4 i teraz.