Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Problem przawdopodobnie z temperatura ale niekoniecznie POMOCY :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupile sobie Audi A4 1,9 TDI SE Automat, jestem w angli wiec kupilem anglika moj problem polega na tym ze w momencie kiedy kupowalem te autko to poprzedni wlasciciel powiedzial mi ze jest problem niby z temperatura bo na wyswietlaczu komputera samochodowego zapala sie duza ikonka temperatury wody a kiedy sie rudza dodatkowo zapala sie w czerwonym kulku MPH a poza kolkiem 2 wiec zrozumialem to tak ze nie moge jechac szybciej niz 2 mile na godzine. Powiedzial rowniez ze byl z tym u mechanika wymienili czujnik tylko nie wiem ktory, problem nie ustapil podpieli pod komputer ale niestety VAG niczego nie wykryl. Jezdze tym autkiem caly czas i widze ze wskazowka temperatury wraz z nagrzaniem sie silnika rosnie odpowiednio do 90 stopni C i nie spada ani nie przekracza nawet podczas dluzszej jazy wiec wnioskuje ze czujnik jest dobry. Wszystko w aucie jest sprawne klimatyzacja dziala bez zarzutu. Jutro jade do polskiego mechanika ktory ma najswiezsza wersje VAG-a podepne i sprawdzimy moze cos wykryje. Czy ktos mial juz podobny przypadek, czy ktos wie co sie dzieje?? Prosze o pomoc i odpowiedz z gory serdecznie dziekuje.

Pozdrawiam Krystian.

Opublikowano

problem masz ze skrzynią biegów- według mnie, może została przegrzana

jeżeli temp silnika w czasie jazdy stoi w miejscu ( 90st. C) to czujnik musi być dobry

Opublikowano

zmierz temperature plynu chlodzacego VAG-iem zECU oraz z licznika. jezeli sa identyczne znaczy ze czujnik temp oraz termostat jest ok.

ikonka płynu chłodzacego zapala sie rowniez przy zbyt niskim poziomie plynu lub uszkodzeniu czujnika poziomu plynu ( ew. problem z przewodem).

Opublikowano

Dla mnie problem polega na tym że masz pewnie dużo syfu w zbiorniczku wyrównawczym a tam na dole zbiorniczka jest czujnik poziomu płynu chłodzącego i wszelkie brudy zbierają sie zawsze na dole i może przysłaniać ten czujnik i dla komputera daje sygnał że jest go za mało albo że go w ogóle nie ma i zapala ci sie na Fisie ostrzeżenie. Kolega z klubu miał już taki problem i tez mu na Vag-u żadnych błędów nie pokazało, temperature płynu chłodzącego OK a na wyświetlaczu migała kontrolka od płynu. Więc wyjmij zbiorniczek przepłukaj go pożądnie i sprawdz wtedy co sie będzie działo, bo to co opisałeś to wygląda mi na to samo :wink4:

Opublikowano

co do tego mph2 to ktoś ustawił ostrzeganie o przekroczeniu zapamiętanej predkości. pobaw się guzikami na liczniku albo poszukaj instrukcji obsługi tam to jest dokładnie opisane i sprawdz poziom płynu w zbiorniczku ewentualnie odłącz czujnik pod spodem zbiorniczka i zobacz co się będzie działo

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie, dzis bylem u mechanika podpielismy autko do komputera i na VAG-u wykrylo ze czujnik jest uszkodzony wiec w najblizszym czasie jak tylko bede mogl a to chyba jutro po pracy podjade so serwisu audi i kupie orginalny czujnik bo tu w anglii nie znam sie na zamiennikach. Tylko ile jest tych czujnikow bo ktos mi tu mowil ze sa az 3 czujniki wody czy to prawda? Co do tej predkości to tak jak pisal kolega "demoralizator" to musialem przez przypadek ustawic ograniczenie predkosci. Wlasnie przed chwila przeczytalem w ksiazce serwisowej ktora mam wraz autkiem ze jest wlasnie mozliwosc ustawienie ograniczenia predkosci :) powiem szczerze ze kamien spadl mi z serca.

Dziekuje wszystkim za udzielone podpowiedzi i pomoc mam nadzieje ze wraz z posiadaniem tej pieknej Audi-czki bede nabieral coraz wiecej informacji na jej temat i bede mogl rowniez pomagac innym.

Pozdrawiam serdecznie Krystian.