Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN]Srebrny avant BIXy fele RS6 312 heble wtryski AKE chip Rogal@182km BOSE Aero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No byłoby trzeba....;).......dołożyć kuni :decayed:.....;) ...

W biorniku była 1/3 zupy ......szukam wtrysków od ake .....albo fajnych z akn'a .....do tego korekta i nic więcej nie dłubie....już ;)

Opublikowano
  • Autor

jak to fajnych z AKNa???

Opublikowano

skoro masz ciągle tarcze fioletowe z tyłu to na dzień dobry sprawdź stan zacisków i jarzem

Opublikowano
jak to fajnych z AKNa???

moje już są do wywalenia.....wydaje mi się ....klekot trochę kopci przy przyśpieszaniu.....słabo zaczął palić.....:facepalm:

Opublikowano
  • Autor
skoro masz ciągle tarcze fioletowe z tyłu to na dzień dobry sprawdź stan zacisków i jarzem

zaciski nowe, rocznik 2011, jarzma sprawdzone nic nie blokuje, tarcze się grzeją, bo lubie zapier..lać:wink:

Artur, pamietaj AKE niema róznicy pomiedzy manualem i autoamtem, AKN tak

---------- Post dopisany at 17:57 ---------- Poprzedni post napisany at 17:55 ----------

Krycha masz jakieś ładne intercoolery do mojego AKNA???

Opublikowano

zaciski nowe, rocznik 2011, jarzma sprawdzone nic nie blokuje, tarcze się grzeją, bo lubie zapier..lać:wink:

Artur, pamietaj AKE niema róznicy pomiedzy manualem i autoamtem, AKN tak

---------- Post dopisany at 17:57 ---------- Poprzedni post napisany at 17:55 ----------

Krycha masz jakieś ładne intercoolery do mojego AKNA???

Jednego mrogal powinien mieć, prawego. AKE fakt, nie ma różnicy między wtryskami, jak w AKNie, ale w obydwóch przypadkach za "pierdolnięciem" odpowiada mapa ECU, którą możesz zmienić przekodowując sterownik... Zmieniając kodowanie ECU w manualu na mapę pod automata, auto robi się bardziej przymulone, natomiast, jeśli zmienisz w ECU auta z tipem/multi kodowanie na manuala... To wiedz, że coś się będzie działo :naughty: nie jest to niewiadomo jak wielki przeskok, jednak odczuwalny...

Opublikowano
.............Artur, pamietaj AKE niema róznicy pomiedzy manualem i autoamtem, AKN tak

..........

wiem Pane wiem :wink:

tłukłeś mi to już kiedyś do głowy :decayed::wink:

Opublikowano
musisz schudnąć, i koni dołozyć przy takim obciążeniu,.:decayed:

u mnie beze mnie i mało paliwa ponad 1630, na kołach 17,. co jakby gdzieś ze 300 kg zgubić,. napewno lepiej by się odpychało,. hehe i hamowało,.

A co Wasze niunie tyle ważą ? U mnie zatankowany do połowy, wynik na wadze wyszedł 1470kg

Opublikowano
  • Autor

wszystko zależy ile masz paliwa, jakie koła, jaki zapas i co w środku, każdy jakies graty wozi,.

a no i najważniejsze od kalibracjii wagi, :wink:

Artur jeszcze nic nie znalazłem,.

a z innej beczki pod wady 2.5 v6 tdi możemy dopisać padający przegub po 6 latach użytkowania,:facepalm:

podejrzewam że jeszcze ori jest,.pękła mażeta , jeździłem tak ze 2 tygodnie, wymieniłem na nową ale już go szlak trafił:kwasny: Lobro 170 PLN,

przy okazji olej, tym razem Edge 5/40, bo na motulu róznicy nie widzę, i wahacz dolny prosty, Lem, 6 lat śmigał,.

Opublikowano

Sysiek twierdzi, że na Motulu troszkę ciszej pracuje, ale ja różnicy nie widziałem - może dlatego, że lałem z normami pod ten silnik, a on leje do PDków :wink:

Opublikowano

507.00 chyba jest jak sie nie mylę...chyba....

Opublikowano

7 jest do pd, do vp jest 5.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ja leje 505.01 czy to castrola czy motula do pdków, żadnego z nich nie ubywa,.

---------- Post dopisany 25-09-2013 at 20:49 ---------- Poprzedni post napisany 30-08-2013 at 21:33 ----------

witajcie

nadeszła chwila gdy akumulator powiedział Bye Bye, tak z ciekawostek miał on 9 lat, a była to ori varta 82AH/720

wybór padł na cos taniego co sie zmieści, i z dwuletnia gwarancją,. 80Ah/740 dawno ten silnik tak łatwo nie odpalał, hehe

Opublikowano

:decayed:

Napaćkane z japca kaja

Opublikowano
  • Autor

az się przyzywczaić nie mogę,

Opublikowano
:decayed:
Opublikowano
  • Autor

panowie lookinijcie na moje logi, cos jest nie tak, ale nie do końca znajduję przyczyne, a narazie nie mam czasu wszystkiego rozbierac i szukać, czyli, przepływka, egr, ewentualnie mam tez druga turbinę, podcisnienia szczelne, przestaje ciągnąć na 2100 na chwile szczególnie na 4ce i wyżej,.

na pomiarach tego nie widać

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

Softa masz ładnie napisanego :naughty: ale widać ewidentnie, że turbo wstaje Ci dopiero w pełną moc na 3krpm, ale potem przeładowanie masz w normie. Odpinałeś jej przepływke? To samo się dzieje? Jak tak, to masz odpowiedź wyżej, czyli suszarka na stół :hi:

Opublikowano
  • Autor

011 dla mnie jest jasna, co z tą 3cia, egr na 95 proc, no i wartości nie takie, jakby przepływka padała lub egr się zj..ebał???

co z softem, zły??? witek robił dawno temu, nie był to gotowiec tylko pół zbiornika po hamowni wyjezdżone,.

---------- Post dopisany at 21:17 ---------- Poprzedni post napisany at 21:14 ----------

może ma ktoś dynamiczne logi 003 i 011 innego auta 2.5 do porównania???

Opublikowano

mi raczej wartości nie wyglądają na to, żeby była przepływka za***ana, stawiałbym bardziej na turbo. Nie masz dużego odbiegu od zadanych w przepływce, a EGR hmm... odepnij przepływ i się przejedź, będziesz miał jakieś tam porównanie