kudalty66 Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 Witam jak w temacie, kolega miał wypadek vW Phaetonem, dostał w bok, zaraz po urerzeniu cała elektryka padła, bagażnika otworzyc sie nie da a tam jest bateria, podawałem prąd pod maską, sa do tego złącza i nic, wychodzi na to że ma uderzeniówkę, pytanie gdzie????? ewentualnie jak awaryjnie otworzyc klapę bagażnika, poprzedni własciciel usunał znaczek, pewnie tam było miejsce na kluczyk???? pewnie wszystko zrobiłbym vagiem, skasować info o wypadku, otworzyc klapę, ale nie ma prądu w aucie. może ktos ma dostęp do info na ten temat, z góry dzieki
wrclaguna Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 powinien byc przy akumulatorze tzw. poduszka akumulatora .
kudalty66 Opublikowano 17 Września 2011 Autor Opublikowano 17 Września 2011 tak tez doczytałem że tam jest cos na zasadzie airbag, podczas wypadku wystrzela, pewnie jest to jednorazowe???[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2011, 08:05_________________________________________________jak w takim wypadku awaryjnie klape otworzyć??? ma gaz, duzą butlę, i tylko otwór na narty, fotele się nie kładą??
kudalty66 Opublikowano 17 Września 2011 Autor Opublikowano 17 Września 2011 teraz troche zgaduje bo pewnien nie jestem 2005/2006, 3.2 benzyna
wrclaguna Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 Ciekawe czy sa tam dwa akumulatory jest tam bezpiecznik tez na minusie .
kudalty66 Opublikowano 17 Września 2011 Autor Opublikowano 17 Września 2011 no własnie , trzeba rwać klapę, tylko jak???? moze magicznie ręce wciskac odkręcać butlę, i jakoś od srodka. jeżeli sa zabezpieczenia na obu klemach to z pod maski napewno prądu sie nie poda żeby go ruszyć.
wrclaguna Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 Nawet jak beda prady to auta sie nie odpali trzeba skasowac bledy i wymienic ten bezpiecznik akumulatora .
kudalty66 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Opublikowano 19 Września 2011 rzeczywiscie były wystrzelone bezpieczniki, dwa akumulatory, oba wystrzelone, bagaznik otworzyłem podając prąd pod bezpiecznik pod maską . pozdr
olo_3 Opublikowano 22 Września 2011 Opublikowano 22 Września 2011 w klapie tylnej , w znaczku VW jest zamek (pod mała około 10mm klapka, centralnie, u dołu litery "W"), w każdym są po 2 aqu: 1 odpinasz prawy potem lewy - podłączasz odwrotnie - inaczej mogą odpalić airbagi (choc to chwilowo bez znaczenia ) resztę już wyżej ktoś napisał
Rekomendowane odpowiedzi