Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B7] Oska kompresora klimatyzacji !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczow. Moj problem polega na nie zalaczajacej sie klimie. Wiem ze problemow moze byc wiele. Zaczelo sie od swiecacego ECON okazalo sie czujnik G65 wymienilem i problem z ECON zniknal ale klima dalej nie dziala to znaczy kompresor sie nie zalacza. T teraz pytanie do was drodzy koledzy czy moze powinienem podlaczyc auto do kompa po wymianie czujnika G65. Niestety jeden z mechanikow powiedzia ze to prawdopodobnie sprzeglo kompresora a ztwierdzil to po kilku minutach wpatrywania sie w niego. Aczkolwiek oznajmil mi ze oska w srodku tego kola pasowego nie powinna sie krecic w trybie ECON tylko zewnetrzna jego czesc a zaczac sie obracac w momecie zalaczenia kompresora a w moim aucie obraca sie caly czas mimo ze kompresor nie pracuje. CZY TO PRAWDA PROSZE O POMOC. MOZNA TO ZOBACZYC Z UZYCIEM LATARKI.

Opublikowano

Zmień majstra bo ten jest niekompetentny :wallbash: Jakim cudem w sprężarce z nierozłączalnym sprzęgłem wał ma stać przy wyłączonej klimatyzacji? Za załączenie/wyłączenie klimatyzacji odpowiada zawór w korpusie sprężarki. Podłącz komputer i sprawdź czy nie ma w sterowniku zapisanego błędu czujnika, o ile się nie mylę on nie zniknie sam po wymianie części. Jeżeli to nie będzie to, to będziemy się dalej martwić.