Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Nowe letnie na zime ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak mówią :naughty: letniaki może i bardziej można dojeżdżać, ale wydaje mi się że coś w tym prawdy jest, szczególnie jak spadnie śnieg i co niektórzy jeżdżą :thumbdown: na swoich cienkich starych oponkach :polew:

Opublikowano

Powiem wam ciekawostkę żona miała parę lat temu Tico i na takich sobie oponach letnich jeździło się lepiej niż moją b6 na oponach pożądnych zimowych :naughty:.Sam nie wieżyłem ale jak jechałem przez miasto po błocie/śniegu to byłem jednym z najszybszych na drodze i nie musiałem się wcale wysilać :decayed:.Dodam jeszcze że firmowe miałem seicento i było nie do jazdy na letnich. Z tego wynika że ciężar auta ma wiele do rzeczy i to czym lżejsze auto tym lepsze na zimę.Do a4 nie polecam letnich opon na zimę bo auto nie nadaje się do jazdy :gwizdanie:.

Opublikowano

Z tego wynika że ciężar auta ma wiele do rzeczy i to czym lżejsze auto tym lepsze na zimę.

a ja myślę że jest odwrotnie

Opublikowano

Do tego chyba jeśli chodzi o śnieg dobrze jest mieć niezbyt szerokie opony - czy w tym tikaczu nie są przypadkiem cieniutkie gumki(nawet w porównaniu do seia)?

Wystarczy looknąć jak cienkie gumy mają auta rajdowe na zimowe warunki.

Wtedy jest duży nacisk opony na podłoże i lepiej ciągnie na śniegu.

Do tego dużo zależy od bieżnika opon letnich

(letnie conti sport contact 2 mają "idealny" bieżnik na zimę - nawet na równiej nawierzchni są problemy z ruszeniem na ubitym śniegu - po prostu prawie nie mają poprzecznych rowków)

Opublikowano

Do tego chyba jeśli chodzi o śnieg dobrze jest mieć niezbyt szerokie opony - czy w tym tikaczu nie są przypadkiem cieniutkie gumki(nawet w porównaniu do seia)?

Wystarczy looknąć jak cienkie gumy mają auta rajdowe na zimowe warunki.

Wtedy jest duży nacisk opony na podłoże i lepiej ciągnie na śniegu.

Do tego dużo zależy od bieżnika opon letnich

(letnie conti sport contact 2 mają "idealny" bieżnik na zimę - nawet na równiej nawierzchni są problemy z ruszeniem na ubitym śniegu - po prostu prawie nie mają poprzecznych rowków)

Masz rację w tico były bardzo cienkie gumki o tym zapomniałem napisać a to również bardzo ważna sprawa.
Opublikowano

Na moich letnich jest malutki napis po angielsku nie używać na lodzie i śniegu (Continental Eco Contact 2). Ze dwa lata temu przedwcześnie zmieniłem i popadało lekko śniegiem. Wyjechałem na próbę z suchego kwadratu (pod samochodem) i przyhamowałem na próbę jak tylko wszystkie koła znalazły się na ubitym śniegu, lodowisko ślizg niekontrolowany, ulica zablokowana, koła buksują auto stoi ludzie trąbią. PRZYCZEPNOŚĆ: W czterech chłopa można przepychać przód w bok NA LODZIE! Mój prywatny wniosek - najgorsze zimowe lepsze od najlepszych letnich. Popieram decyzję o zakupie.

Opublikowano

Jest zima są opony zimowe jest lato są letnie. Uważam że 430zł to nie zbyt wielka kwota a Twoje życie i innych bezcenne :hi: