Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Błędne wskazania wskazówki paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam na oku do kupienia a4 1.9 TDI 115KM z 2000r, jedyny mankament samochodu to wariująca wskazówka paliwa.

Sprzedający twierdzi, że jest to koszt ok 100-150 zł, bo mówił mu to jakiś znajomy i że to typowa usterka tego modelu.

Chodzi podobno o jakąś elektronikę w zegarach.

Powiedzcie ile w tym prawdy i czy opłaca się to naprawiać czy lepiej kupić używany licznik.

Miałem dawno temu podobny przypadek w Golfie 3 ale była to wina pływaka w baku... ale że w a4 często są problemy z tymi zegarami....

Opublikowano

W tym miesiącu przerabialem ten temat. Sprawa zakończyła sie wymiana zegarow na vdo z pełnym fisem. Stare leżą w garażu gdyz uwazam ze naprawa jest nie opłacalna. Mi krzyczeli za wymiane procka motoroli 300zł. i nie wiadomo ile podziała a że wyświetlacz też nie domagał to postanowiłem wymienić. Nie żałuję decyzji. Zamknalem sie w kwocie 700 zł za zegary z nowym wyświetlaczem. Czujnika w baku nie ruszyłem i jest teraz dobrze.

Opublikowano

Witam, nie chcę tworzyć nowego postu więc podpinam się pod ten,ale do rzeczy od ok 2 miesięcy jestem posiadaczem a4 z 2000r i wraz z nadejściem chłodnych dni okazało się że jest padnięty niesławny procesor motorolli, a biorąc pod uwage że fis też woła o pomste do nieba postanowiłem wymienić całe zegary i tu pojawia sie mije pytanie do znawców tematu:

mianowicie moje zegary mają numer 8D0 920 930 M a mam upatrzone piękne zegary z fisem w idealnym stanie ale o numerze 8D0 919 881 H.

Czy takie zegary da się zaadoptować do mojego autka czy będą jakieś problemy?

Proszę o odpowiedź.

Opublikowano

Nie będą pasowały. Początek 8D0 920 jest obowiązkowy.