grzesiu15 Opublikowano 25 Września 2011 Opublikowano 25 Września 2011 Witam, mam problem otóż dzisiaj spotkała mnie nie miła niespodzianka... Kupiłem sobie ostatnio głośniki w półkę Hertz DSK-165, po zamontowaniu puściłem kabel głośnikowy od głośników do radia gdyż nie miałem instalacji do tyłu zrobionej. Podłączyłem pod radio wsadziłem radio w kieszeń do połowy odpaliłem i gra, więc wsunąłem je do końca i nagle zaczęło się dymić, wyłączyłem radio i zasilanie kluczykiem i wyjąłem jak najprędzej radio. Moim oczom ukazał się spalony czerwony kabel zasilania od radia tzn. izolacja. Zobaczyłem też, że na łączeniu tego czerwonego kabla z żółtym (zrobione tak żeby po wyłączeniu zasilania nie resetowały się ustawienia) odsłonięty był kawałek blaszki złączającej te kable. I czy jest to może przyczyną tego, że poszło zwarcie i ten kabel się spalił, czy jest może jakaś inna przyczyna... ;(
Mauros88 Opublikowano 25 Września 2011 Opublikowano 25 Września 2011 Jezeli zaczelo sie to dziac przy probie wlozenia radia to najwyrazniej to moglo byc przyczyna tego. Widocznie ten kawalek blaszki laczoncej zwarl sie do masy i efekty widziales sam . Na wszelki wypadek przejzyj wszystkie kable do radia i poizoluj zeby nic nie wystawalo co by moglo zrobic znow zwarcie
grzesiu15 Opublikowano 25 Września 2011 Autor Opublikowano 25 Września 2011 Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, dlaczego nie wywalilo bezpiecznika...
Rekomendowane odpowiedzi