Mosiu44 Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 A wiec tak jak w temacie mam problem z podłączeniem skrzyni do radia , dodam że radio nie jest oryginalne jest to Sony X PLoyd nie wie jaka seria tuba to EDGE 250W w RMS . Problem polega na tym że kabel REMOT(sterujący tuba) jest podłączony do tylnich głośników i ori głośniki w samochodzie chodzą idealnie lecz zostaje jeden kabel z kostki ISO jest on koloru jasnoniebieskiego lecz podpięciu czego kolwiek włancza sie opcja w radiu ATT czyli wyciszenie np gdy odbierasz telefon ... Gdy podpinam tube i tylnie glosniki do kabla remout tuba i glosniki(tylnie) chodza ale nie tak jak powiiny.. Poniewaz sterowanie tylnimiglosnikami chodzi wtedy na tubie i na tylnich glosnikach i nieda sie ustawic grania tak jak powinno . Teraz pytanie : Tylnie glośniki powinny być podłaczone jakoś inaczej a nie dokabla REMOT bo z tegoco wyczytalem kabel REMOT jest od sterowania tubą .. wiec jak powinny byc podłaczone glosniki tylnie gdzie nie zostaje juz zaden kabeloprucz wczesniej spomnianego jasno niebieskiego dodam fotki moze to coś wyjasni .... P.S temat byl zaczety juz wczesniej ale postanowilem dodać nowy wątek poniewaz niemoge sobie z tym poradzić i nie uzyskalem odpowiedzi + dodam fotki .. Prosze o POMOCCC.... Z góry Dzieki Opis 1-Kabel REMOT 2-Kabel Sterujacy od tuby niepodłaczony tylko przyklejony zeby nie uciekł 3-Kabel Głośników Tylnich 4-Kabel Jasnoniebieski od Opcji ATT nigdzie nie podlaczony (bezużyteczny)
I r o Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 przede wszystkim to nie wiem kolego czy dobrze Cię zrozumiałem, bo ten opis to uczepiłeś się kabla remote, a on jest tylko odpowiedzialny za impuls załączenia wzmacniacza, jeżeli ta tuba się włącza to jest on połączony ok druga sprawa jak ty podłączyłeś tą tubę ?? radio posiada wyjście liniowe ?? pokaż fotkę tego pudła
Rekomendowane odpowiedzi