Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] VW Golf ALH Brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie , golfik kolegi stracił moc . Silnik odpala chociaż z trudnością, mocno kopci na biało. Nie mogę znależć znaków na rozrządzie ( brak schematu ) może ktoś ma to poproszę o niego.Sztanga od turbiny chodzi. Próbowałem sprawdzić bloki pomiarowe silnika ale pokazało mi tylko dwa kanały 1 i 2 . Reszta error. Auto miało robiony 4 miesiące temu chip tunning. Czy macie jakieś pomysły co z tym zrobić i od czego zacząć ?.

Opublikowano

sprezarka zdechla, rozrzad sie przekrecil, itp .. olej jest ... oddac fure do warsztatu , forum tutaj pomoze jak umarlemu kadzidlo ...

Opublikowano
  • Autor

Olej jest i nie ubywa, potrzebuje schemat rozrządu to go sprawdzę. Patrzyłem na sztangę od sprężarki to reaguje przy dodawaniu gazu. Ruszałem ją ręcznie i kierownice nie są zapieczone.

Opublikowano

jeśli mogę tak napisać to zwróć się z tą prośbą do chlopaków z forum golfa powiem Ci podobnie jak na naszym forum strasznie pomocni, zreszta widzialem chyba nawet jednego na naszym forum, ja mając golfa korzystałem z dobrych ich rad i było :good:

Opublikowano
  • Autor

No to będę musiał się tam zalogować .Podaj mi link do tamtego klubu proszę.

Opublikowano

Kolego link to http://forum.vwgolf.pl/

Co do rozrządu to znak masz na kole zamachowym, na skrzyni jest taki otwór oryginalnie jest w nim taka plastikowa zaślepka, trzeba ją wyciągnąć i powinno być widać zęby koła zamachowego, jak się dobrze przyjrzysz to powinno być takie wycięcie na obudowie i musisz poszukać też na kole zamachowym, kiedy ustawisz tak koło to teraz po ściągnięciu klawiatury z tyłu na wałku rozrządu jest takie wycięcie i powinno ono być równoległe względem bloku silnika czyli powinno dać się wsunąc w ten otwór blokade wałka czyli taki liniał (albo blachę ;P) i na pompie dziurka w kole powinna zgrać się z dziurką w kadłubie i powinno dać się wsunąc w oba otwory blokadę pompy. Tylko tak sprawdzisz rozrząd :)

Jak z płynem chłodzącym nie ubywa?

Dziwne że vaga nie idzie zapiąć :|

Jak ciężko pali a palił dobrze to ja bym obstawiał rozrząd na początek :(

Opublikowano
  • Autor

Brak znaku na kole zamachowym , widać tylko obudowę docisku, z tyłu głowicy jest vacym pompa . Dziwny silnik :(

Opublikowano

Jaki tam dziwny silnik - normalny. Sprawdź pozycję klapy gaszącej wewnątrz obudowy zaworu EGR - ma być otwarta czyli ułożona poziomo tak jak na fotce w linku : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cc537c9aed840271.html

http://images33.fotosik.pl/357/627a570e5b9f53f0.jpg

Takie objawy jak opisujesz są właśnie winą przyciętej w pozycji prawie zamkniętej tej klapy albo z winy nagaru wewnątrz obudowy EGR albo z winy zwarcia na N239 lub wiązce do niego.

Opublikowano
  • Autor

Widziałem dzisiaj schemat rozrządu :), jest faktycznie tak jak kolega wyżej pisał :good:. Pracę skończyłem dzisiaj o 22-ej, po nocy lepiej widzać, rozrząd sprawdziłem . Jest znak na obudowie skrzyni biegów (strzałka ) i kreska na kole zamachowym. Po zdjęciu vacum pompy rowek na wałku rozrządu ustawiony w poprzek, koło na pompie wtryskowej ma otwór i przechodzi on przez pompe na godz. 6-ej. Wszystko ok. Jutro rano sprawdzę EGR. Wszystkim dziękuje za podpowiedzi, dam znać czy to EGR. Sztomel co to jest ten N 269 i gdzie on się znajduje , ewentualnie jak go sprawdzić ?.

Opublikowano

N239 to elektrozawór, który podaje podciśnienie na siłownik klapy gaszącej w momencie wyłączenia zapłonu a znajduje się z tyłu kolektora ssącego. Na foto z poniższego linku masz widok na siłownik klapy gaszącej i N239 :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f530fab5d3c3444.html

Jak go sprawdzić - zdejmujesz z niego wężyk podciśnienia (ten który idzie do siłownika klapy gaszącej) i na pracującym silniku przykładasz palec do króćca N239, z którego ten wężyk zdjąłeś - wtedy podciśnienia nie powinno być (nie czuć zasysania palca) a w momencie jak druga osoba wyłączy zapłon to wtedy przez 3 sekundy powinieneś czuć podciśnienie zasysające palec (pod warunkiem, że nie ma nigdzie nieszczelności w układzie podciśnienia).

Opublikowano
  • Autor

Sztomel dzięki wielkie , sprawdziłem EGR i ta klapa jest otwarta czyli ok. co nie mogę powiedzieć o aucie. Nadal ten sam problem :(

Opublikowano

sprawdź rozrząd. :cool1:

pompe Vacum trzeba wyjac aby zapodac blokade na wałek

znak I / 0 na kole zamachowym w okienku skrzyni od góry na bank tam jest. a jesli nie to wyjmij świece zarowa włóż jakiegos druta i ustaw na oko GMP 1go cylindra

wiertło 5,5mm na blokde pompy. jesli sie cos nie bedzie zgazało o 2 zeby masz swój problem... zostaje szukac dalej ...co jest powodem - opcji jest sporo.

Opublikowano
  • Autor

Rozrząd był już sprawdzany :confused4:. Zobaczę jeszcze czy kat. się nie zatkał. Jak najlepiej sprawdzić turbine czy dmucha ?.[br]Dopisany: 30 Wrzesień 2011, 00:19_________________________________________________Turbina dmucha bo jak daję gazu to przewód od intercoolera pęcznieje , dziwne jest natomiast to że jak wyjąłem zaworek z filtra paliwowego to nie było w nim paliwa.Może to jakiś problem z układem zasilania.

Opublikowano

Gdyby był problem z układem zasilania to nie waliłoby z wydechu kłębami białego dymu. Sprawdź sobie poziom płynu chłodzącego gdyż podobnie będzie jeśli walnęła uszczelka pod głowicą.

Opublikowano
  • Autor

Golfik żyje :) . Podłączyłem mu osobne zasilanie z kanistra i o dziwo zaczął dobrze chodzić. Pomyślałem że to może być problem z filtrem lub przewodami paliwowymi. Dobrałem się do zbiornika , odkręciłem pływak i zajechało mi benzyną :shocked: . Wypompowałem te paliwo ze zbiornika , wymieniłem filtr paliwa , zalałem nowym paliwem i auto odżyło. Właściciel musiał się pomylić przy tankowaniu :polew:

Opublikowano

Golfik żyje :) . Podłączyłem mu osobne zasilanie z kanistra i o dziwo zaczął dobrze chodzić. Pomyślałem że to może być problem z filtrem lub przewodami paliwowymi. Dobrałem się do zbiornika , odkręciłem pływak i zajechało mi benzyną :shocked: . Wypompowałem te paliwo ze zbiornika , wymieniłem filtr paliwa , zalałem nowym paliwem i auto odżyło. Właściciel musiał się pomylić przy tankowaniu :polew:

:facepalm: :facepalm: po trzykroć :facepalm:

respect za pomysł podłączenia oddzielnego zasilania paliwem

Opublikowano

:polew: padlem , ale szacun za rozwiazanie problemu :wink4: