Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 SEDAN] ZMIANA TYLNYCH LAMP ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

96r. i BOSCH. Tylne lampy tylko oryginały po I lub II lifcie..... żadnych udziwnień.

Opublikowano
lnn, Twoje lampki z tyłu sa po pierwszym lifcie a nie po drugim 2 lif byl po 99rok :smile:

niemozliwe bo jak pisze

roczniki miały te lampy po 2 lifcie......żeby mi pasowały bez przerabiania :?: :?: :?:

97-98 pierwszy lift

99-01 drugi lift i piękne czerwone tylnie lampy z białym clearem http://cgi.ebay.de/Audi-A4-B5-Rueckleuchten-Klarglas-Heckleuchten-Rot-Weiss_W0QQitemZ8050284049QQcategoryZ57323QQrdZ1QQcmdZViewItem

to wychodzi na to ze sa po II bo widac ze sa identyko, w tych I-wszych wsteczny byl o jeden wyzej a jeden czerwony nizej z tego co zauwazylem.

lampy%20tylne%20facelift.jpg

tak jak tu widac, 1 od lewej ma wsteczny tak jakby 2 czerwone od dolu segmenty, a po II lifcie ma tylko jeden czerwony segment od dolu (ten po prawej)

http://members.lycos.co.uk/audiupl2/audi1/lampy%20tylne%20facelift.jpg

Są to te w ciemnym A4, w przeciwieństwie do srebrnego, które ma lampy po pierwszym lifcie.

Opublikowano

w srebrnym a4 to lampki po 1 lifcie a w granatowym po 2 i nad czym tu myslec jeszcze :mrgreen: a Ty inn jak masz autko z 96chyba jak dobrze pamietam to masz po 1 lifcie lamki noo chyba ze przerabiales :smile:

Opublikowano
  • Autor
a Ty inn jak masz autko z 96chyba jak dobrze pamietam to masz po 1 lifcie lamki noo chyba ze przerabiales

Jak ma 96 to wogole ma przed liftem , chyba ze zmieniane lampy byly .

8053183241ai.jpg

Opublikowano
w srebrnym a4 to lampki po 1 lifcie a w granatowym po 2 i nad czym tu myslec jeszcze :mrgreen: a Ty inn jak masz autko z 96chyba jak dobrze pamietam to masz po 1 lifcie lamki noo chyba ze przerabiales :smile:

nie przerabialem :P a mam auto z 98 :P

[ Dodano: 2006-06-05, 05:11 ]

no po ktorym to jest lifcie? :P

b5ba1ec52c98c7ee.jpg

Opublikowano
no po ktorym to jest lifcie?

jezeli masz 98r to masz po 1 lifcie a drugi byl po 99 :smile:

Opublikowano

Szewczenko7, kolega chyba raczej prosił o wskazanie z którego rocznika są lampy z fotki ;)

Opublikowano
kolega chyba raczej prosił o wskazanie z którego rocznika są lampy z fotki
Inn napisal ze ma autko z 98r jak dobrze doczytalem a lampki sa po pierwszym lifcie :smile: :grin:
Opublikowano
Inn napisal ze ma autko z 98r jak dobrze doczytalem a lampki sa po pierwszym lifcie :smile: :grin:

No tak na logikę idąc to tak, ale ja w kombi nie odróżniam 1 i 2 liftu :P Poza tym sugerując się rokiem nie można stwierdzić czy to 1 czy 2 lift ;) Bo lampy mogły być już kiedyś przekładane ;) Może małe porównanie foto jak wygląda 1 i 2 lift w Avant i będzie po sprawie ;)

Opublikowano

a4 avant wychodzil z tasmy w 96r. do roku 99 dostawal lampy jakie ma kolega Inn a w 99 inne tzn.wsteczny byl clear zaraz wstawie zdjecie :grin:

[ Dodano: 2006-06-05, 11:38 ]

tu masz zdjecia a4 po 99

[ Dodano: 2006-06-05, 11:42 ]

cos mi nie wyszlo :neutral: traviz daj email przesle Ci zdjecie

Opublikowano

No tak na logikę idąc to tak, ale ja w kombi nie odróżniam 1 i 2 liftu :P Poza tym sugerując się rokiem nie można stwierdzić czy to 1 czy 2 lift ;) Bo lampy mogły być już kiedyś przekładane ;) Może małe porównanie foto jak wygląda 1 i 2 lift w Avant i będzie po sprawie ;)

hehe bo ja szedlem analogia z sedanow :P i myslalem ze to liczy sie segment wstecznego swiatla :P bo jest o jedno miejsce przesuniety

Opublikowano

no tak i po pierwszym lifcie byl on przyciemnany a po drugim clear(przezroczysty) :grin:

Opublikowano

OK, teraz mam dylemat... Mogę mieć nowe, fabryczne lampy po pierwszym liftingu, prosto z Niemiec za €80 już razem z wysyłką. Teraz pozostaje pytanie: Warto ? Czy już bezwzględnie szukać tych po drugim lifcie ? Bo te nowsze jest ciężej znaleźć w dobrej cenie, niestety... Widziałem na allegro nówki po pierwszym lifcie za 250zł/szt, więc idąc tym tropem się opłaca... a lampki po drugim ciężko mi jakoś znaleźć w tej cenie...

Opublikowano
  • Autor
Mogę mieć nowe, fabryczne lampy po pierwszym liftingu, prosto z Niemiec za €80 już razem z wysyłką.

No ja bym bral po pierwszym lifcie tez sa fajne. A skad taka dobra cena, masz kogos ?

Opublikowano
Mogę mieć nowe, fabryczne lampy po pierwszym liftingu, prosto z Niemiec za €80 już razem z wysyłką.

No ja bym bral po pierwszym lifcie tez sa fajne. A skad taka dobra cena, masz kogos ?

Cholera, wiedziałem że z tymi lampkami jest coś nie tak... Kolesia dorwałem na eBay.de, a że ja niemieckiego nie znam wogóle gadałem z nim po angielsku, ale on nie wiedział jak się pisze/mówi "jak nowe" to pisał/mówił nowe... Dopiero jak się już wahałem nad kupnem postanowiłem dać treść niemiecką do przetłumaczenia siostrze i wyszło, że lampy są "wie neu" czyt. "jak nowe" czyli jednym słowem używki... Ba no i co... szkoda :( Chyba będę szukał innych, może z czasem znajdę po drugim lifcie, bo nie ukrywam, że są dużo ładniejsze ;)

Opublikowano

widziałem wczoraj A4ke z lampami z tyłu po drugim lifcie no i fajnie wyglądały ale nie widze dużej róznicy w lampach po 1 i 2 lifcie :) tylko wsteczny jest jedno niżej i tyle :)

Opublikowano

teoretycznie tak...nie wiem dlaczego, ale po 2 wygladaja duzo lepiej, az chcialem zrobic z kolega test: moje po 2 fota i z jego po 1 fota...na kolorach "LANDRYNA" :lol: znaczy pistacja i bordo.

Chyba ze ktos ma bordowa autko z lampa po 2 lifcie to wrzuce po1 i porownamy

Opublikowano

ja mam 2 typy lexow do a4 i tylko i wylacznie takie moglbym do mojej wrzucic (podobaja mi sie nawet bardziej niz te po 1. i po 2. lifcie - tylko mnie nie bijcie :D )

http://allegro.pl/item107245646_audi_a4_diodowe_led_firmy_fk_super_cena_.html

http://allegro.pl/item107946921_lampy_lexus_led_audi_a4_bialo_czerwone_hit_hit_.html

te pierwsze podobaja mi sie bardziej, ale zamienilbym ten srebrny pasek z diodami na czerwony.

niestety ja musze wybierac - jazda czy przerobki. wybralem jazde :)

Opublikowano
  • Autor
te pierwsze podobaja mi sie bardziej, ale zamienilbym ten srebrny pasek z diodami na czerwony.

niestety ja musze wybierac - jazda czy przerobki. wybralem jazde

To mi sie bardziej podobaja te po 1 i 2 lifcie, no ewentualnie te cleary ktore ma QUBABa :mrgreen:

Opublikowano

pet3r, te pierwsze ładniejsze :) też bym chciał je kupić kiedyś tam w przyszłości