Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Niezrozumiała informacja na wyświetlaczu podczas jazdy z b.dużą prędkością

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nie wiem czy pytam we właściwym miejscu ale jechałem ostatnio swoim A4 2.0 TDI BRD. Postanowiłem sprawdzić V max. Wcisnąłem gaz do oporu i czekałem na wynik. Po jakimś czasie jazdy z prędkością przekraczającą 200km/h usłyszałem dźwięk wyskakującej informacji na wyświetlaczu komputera (piśnięcie) i zobaczyłem informację graficzną - znak ograniczenia prędkości. W jego środku nie było żadnej wartości tylko "km/h". Za nim była cyfra 2 (lub liczba zaczynająca się od 2). Nie zauważyłem dokładnie jaka bo po usłyszeniu dźwięku od razu zdjąłem nogę z gazu a symbol zniknął.

Czy macie pomysł co to mogło być i co oznaczało? Może jakieś ograniczenie nałożone przez niemiecki serwis? Samochód kupiłem 2 lata temu w zimie na oponach zimowych z ograniczeniem prędkości do 210km/h a samochód przestał przyspieszać właśnie po przekroczeniu 210 osiągając maksymalnie niecałe 220. Wydaje mi się to trochę za mało jak na 170KM i moment obrotowy małej lokomotywy. ;-) Ale może było pod górkę? :-)

Żeby nie było wątpliwości samochód testowałem na niemieckiej autostradzie bez ograniczenia prędkości. :-)

Opublikowano

Ja tak mam jak sobie ustawie limit na daną predkosc i mi wtedy tak piszczy i jest ta informacja na fisie

Opublikowano
  • Autor

No taki komunikat o przekroczeniu prędkości ustawionej to znam. Ale tu samochód przestał się rozpędzać i po trzymaniu tej "maksymalnej" prędkości przez kilka minut wyświetlił ten komunikat.

Opublikowano

Nie mam 2.0TDI ale nie sądzę żeby ten silnik miał jeszcze nie wiadomo co ponad te 220km/h wyciągnąć.

Ale niech się wypowie ktoś kto ma taki sam i testował.

Opublikowano

Ludzie....

To byla informacja o przekroczeniu predkosci ustawionej w FIS. Pierwszy poziom ustawiacie w czasie jazdy i dziala jesli sie nie myle do momentu wylaczenia silnika. drugi poziom ustawia sie przed wyruszeniem w trase i trzymany jest w pamieci tak dlugo az nie zostanie zmieniony/usuniety. Skoro miales dwojeczke przy tym znaczku to znaczy, ze przekorczyles predkosc ustawiona w tym drugim trybie. nic wiecej. a auto przestalo przyspieszac bo jak sam przed napisales, zdjales noge z gazu. Komunikat na FIS wyswietlany jest tak dlugo jak utrzymujesz predkosc powyzej ustawionego progu. przy czym nalezy pamietac, ze alarm wlacza sie po przekroczeniu zaprogramowanej predkosci o 10km/h

Opublikowano

Przekroczyłes limit prędkości ustawionej na FIS

Opublikowano
  • Autor

A jak sie ustawia ten drugi poziom?

Opublikowano

wejdź sobie do menu ustawienie alarmu prędkości i tak możesz wyłączyć lub zmienić zapisaną wartość.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wejdź sobie do menu ustawienie alarmu prędkości i tak możesz wyłączyć lub zmienić zapisaną wartość.

genialnie to wytłumaczyłeś

...

Poziom 1 - zmieniana w czasie jazdy i aktywny jest do wyłączenie zapłonu. Zapamiętanie: jechać z wybrana prędkością i wcisnąć "check". Kasowanie: wcisnąć "check" poniżej 5 km/h. Wygaśnięcie komunikatu: a) kiedy zwolnimy poniżej zapamiętanego progu, B) kiedy przyspieszymy w krótkim czasie o 40 km/h powyżej zapamiętanej wartości

Poziom 2 (tylko dla aut z FIS) - nastawiana i kasowana jest przy wyłączonym zapłonie. Zapamiętanie: (wyłączony zapłon) wcisnąć "check" -> zapalą się zegary -> wcisnąc na 2 sek "check" -> na wyświetlaczu FIS będziemy mogli zmieniać nastawę guzikiem z manetki FIS. Symbol pojawi sie po przekroczeniu prędkości i zgaśnie tylko poniżej zapamiętanej wartości. Kasowanie: wchodzimy tak jak dla zapamiętywania tylko zamiast zmieniać wartość przyciskami FIS wciskami przycisk "reset" na manetce tak długo aż wartość się wykasuje

Opublikowano

Zdrowy BRD czyli taki jak mój :naughty: na prostej pokaze licznikowo 235km/h ale powiem Ci ,ze dopiero po zabiegu wywalenia dpf odzyskal zycie

Opublikowano

Zdrowy BRD czyli taki jak mój :naughty: na prostej pokaze licznikowo 235km/h ale powiem Ci ,ze dopiero po zabiegu wywalenia dpf odzyskal zycie

ma się wyczucie tematu co :naughty: