Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

roznica 205 a 225

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

latem jezdze na oponach 225/45ZR17 good year F1.mam pytanie czy jak zaloze zimowki na te felgi 205/50R17 np dunlop winter sport M3 to bedzie jakas roznica w osiagach i spalaniu?

Opublikowano
latem jezdze na oponach 225/45ZR17 good year F1.mam pytanie czy jak zaloze zimowki na te felgi 205/50R17 np dunlop winter sport M3 to bedzie jakas roznica w osiagach i spalaniu?

bedzie ... w zime klekot wiecej pali ;-) .... ale to chyba nie bedzie spowodowane wymiana opon ... :twisted:

Opublikowano
  • Autor

a pow mi czy zmiejszenie o 2cm szerokosci opon nie wplynie na polepszenie osiagow?? :wink:

Opublikowano
a pow mi czy zmiejszenie o 2cm szerokosci opon nie wplynie na polepszenie osiagow?? :wink:

Nie odczujesz tego :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor

to mnie zalamales :wink: myslalem ze podczas zimowych wyscigow jak bedzie sucho to przyspieszenie mi troche spadnei :evil: moze jednak zejde z tymi oponami ponizej 8s do 100 :mrgreen:

Opublikowano
to mnie zalamales :wink: myslalem ze podczas zimowych wyscigow jak bedzie sucho to przyspieszenie mi troche spadnei :evil: moze jednak zejde z tymi oponami ponizej 8s do 100 :mrgreen:

A ile masz teraz do 100?? Bo przeczuwam , że jakieś 8,5 :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor

troche mniej-zaleznie od startu miedzy 7.9 a 8.4.ostatnio scigalem sie z BMW 330d 2002 187ps i 404Nm(mierzone na hamowni)i szlismy do 180km/h rowniutko :mrgreen: a ty mierzyles przyspieszenie :?: moze masz wieksze kola i dlatego mozesz miec troszeczke gorsze :?:

[ Dodano: 2006-10-09, 16:42 ]

dodam jeszcze ze kolega ma w tym BMW 6 biegowego manuala,jest w sedanie i byl na takich samych kolach co ja :wink:

Opublikowano

ja mam takie rozmiary 225/40/18 i powiem jedno! Wygląd jest wypas gorzej z jazdą! Ze stopu samochód bardzo szybko łapie przyczepność gorzej jak lecisz sobie troszke ponad dozwoloną prędkośc i wpadnies w koleiny na naszych polskich drogach to trzymaj kolego mocno kierownice bo po Tobie! Spalanie przy moim 1.8 cos około 8 litrów na 100km/h

Opublikowano
troche mniej-zaleznie od startu miedzy 7.9 a 8.4.ostatnio scigalem sie z BMW 330d 2002 187ps i 404Nm(mierzone na hamowni)i szlismy do 180km/h rowniutko :mrgreen: a ty mierzyles przyspieszenie :?: moze masz wieksze kola i dlatego mozesz miec troszeczke gorsze :?:

Nie mierzyłem przyśpieszenia bo nie miałem gdzie i czym.Stoperki itp. mozna sobie w d....wsadzić :P A kółka mam seryjne 195/65/15 :mrgreen:

Opublikowano

A kółka mam seryjne 195/65/15 :mrgreen:

tzw "cichociemny zamiatacz ulic" .... :twisted:

Opublikowano
wczesniej mialem A6 2.5tdi 155ps z 2001 i jak zalozylem o 2cm szersze opony to osiagi mi spadly o ok.04-05s do 100km/h :evil: .teraz coprawda samochod mam jeszcze mocniejszy,ale wydaje mi sie,ze przy oponach 205 a 225mm bedzie rowniez roznica w osiagach.to jednak o 2cm wieksze opory toczenia na kazdym kole.

moze i bedzie ... ale czy to az taka wielka róznica zeby sie tym martwic ...... :?:

Opublikowano

Ja jezdze na takiej kombinacji przod 225/45/R17 a tyl 235/45/R17 i spalanie mam miedzy 5.5l a 7l na 100km... Jesli zalozylbys 225 a mialbys wczesniej 195 to wtedy czuc roznice w kazdym aspekcie jazdy... :cool:

Opublikowano

Adik, a jaka niby roznice?? w spalaniu ani osiagach raczej nie

Opublikowano
  • Autor

wczesniej mialem A6 2.5tdi 155ps z 2001 i jak zalozylem o 2cm szersze opony to osiagi mi spadly o ok.04-05s do 100km/h :evil: .teraz coprawda samochod mam jeszcze mocniejszy,ale wydaje mi sie,ze przy oponach 205 a 225mm bedzie rowniez roznica w osiagach.to jednak o 2cm wieksze opory toczenia na kazdym kole.

[ Dodano: 2006-10-10, 22:12 ]

dla mnie wazne :smile: w kazda czwartek jezdze na wyscigi i wlasnie czesto te niby male roznice wplywaja na wygrana lub porazke :mrgreen: