majk91 Opublikowano 8 Października 2011 Opublikowano 8 Października 2011 witam! spadł dziś dość sporawy deszcz.. To wiadomo, wycieraczki chodziły na wysokich obrotach. Po jakimś czasie jedna wycieraczka naszła na drugą. Musiałem ręcznie je sprowadzić do stanu początkowego i reszte drogi (20km) wracać praktycznie bez widoczności Istna masakra! Wrociłem do domu, zajechałem do garażu, włączyłem jeszcze raz. Znów naszła jedna na drugą plus dodatkowo w pewnym momencie się tak jakby zacinają, słychać jakieś odgłosy (podejrzewam, że z silnika wycieraczek), jak ruszę ręką to dalej chodzą do momentu, gdy się nie najdą i 'przytną'. Wydaje mi się, że to może silniczek coś szwankuje? Może miał ktoś z Was podobną sytuacje, proszę pomóżcie!
YOGI3000 Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 Jesli jedna naszła na druga to jedna musiała sie zatrzymać. Sprawdz bo może sie odkręciła? A jak nie to odkręc oba ramiona, włącz wycieraczki, otwórz maske i podejrzyj co sie dzieje z całym mechanizmem.
mariuszsmietana Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 nic Ci sie nie polizowalo? sprawdz czy nie odkrcilo sie cos? zrob tak jak kolega zaproponowal
Jani Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 u mnie było podobnie. okazało się, że wyrobiły sie wielokliny przy wycieraczkach.ściągnij je i zobacz. ja narazie dokręciłem mocno te nakrętki i póki co działa,choć to rozwiązanie tymczasowe..
majk91 Opublikowano 10 Października 2011 Autor Opublikowano 10 Października 2011 ok, posprawdzam wszystko wielkie dzięki! [br]Dopisany: 09 Październik 2011, 17:30_________________________________________________słuchajcie! Bo teraz już nie nachodzi jedna na drugą, tylko zatrzymują się na środku szyby i stoją.. Musze ręką popchać, żeby poszły do końca i wróciły. Gdy się zatrzymają towarzyszy im odgłos tak jakby tego silniczka.. a takie coś ktoś może kiedyś miał może?
swiezak84 Opublikowano 10 Października 2011 Opublikowano 10 Października 2011 zapiekające sie mechanizmy wycieraczek to standard poszukaj bo na forum jest dosc dobrze opisane przez kolegów jak to naprawic
Arturoo Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 zapiekające sie mechanizmy wycieraczek to standard poszukaj bo na forum jest dosc dobrze opisane przez kolegów jak to naprawic dokładnie ,do zrobienia to jest ,koło godzinki roboty lub 50 pln (poszedłem na łatwiznę :gwizdanie:) i mechanik Ci to zrobi
majk91 Opublikowano 13 Października 2011 Autor Opublikowano 13 Października 2011 a wytłumaczcue mi tak w skrócie, bo szukam szukam i znaleźć nie mogę ;o Co muszę zrobić? z góry dzięki
Arturoo Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=216816.0;highlight=wycieraczki+b5 , szukaj jest taka opcja -bardzo przydatna
majk91 Opublikowano 13 Października 2011 Autor Opublikowano 13 Października 2011 hmmm, ja wiem, ja wiem. Nawet powiem więcej - mam linka do tej strony w zakładkach ;P ale dzięki wielkie!
Arturoo Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 zapytałeś a wytłumaczcue mi tak w skrócie, bo szukam szukam i znaleźć nie mogę ;o Co muszę zrobić? z góry dzięki odpowiedziałem http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=216816.0;highlight=wycieraczki+b5 , szukaj jest taka opcja -bardzo przydatna a Ty na to piszesz hmmm, ja wiem, ja wiem. Nawet powiem więcej - mam linka do tej strony w zakładkach ;P ale dzięki wielkie! to ja już nie wiem jak Ci stary pomóc :gwizdanie: ,w linku masz wszystko tak opisane ,że nawet ja ( ) bym sobie z tym poradził , powodzonka
greg1 Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 ja wymiwnilem caly mechanizm bez silniczka,koszt nowego120zl i po bolu
Arturoo Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 jest to jakieś rozwiązanie ale za połowę tego mam też taki efekt
greg1 Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 chcialem jeszcze dodac,ze mozna to wymienic bez odkrecania skrzynki z ecu,i sciagania tej dzwigni z silniczka(odpada ponowne ustawianie},troche gimnastyki,nic na sile i da rade
majk91 Opublikowano 21 Października 2011 Autor Opublikowano 21 Października 2011 a powiedzcie mi.. Czy mechanizm z silniczkiem od anglika bedzie ok? Czy anglik ma jakoś inaczej? Bo mam okazje tanio kupić cały mechanizm i silniczek, więc grzech by było nie skorzystać
Rekomendowane odpowiedzi