Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Problem z temperaturą silnika po zaślepieniu EGR-a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:wallbash: czyli trzeba zamawiać nowy egr
Opublikowano

niech ktoś mi powie w jaki sposób egr ma wpływać na szybsze nagrzewanie się silnika...(mowa o starszych, bez chłodnicy spalin) zawsze myślałem że egr stosuje się w celu obniżenia temperatury w cylindrach w procesie spalania przez co zmniejszeniu ulega emisja NOx ... więc jakim cudem auto z egr nagrzewa się szybciej jak bez niego ? no właśnie to chyba nie możliwe ...

wywalać EGR i nic się nie martwić silnik będzie się nagrzewać tak samo :hi:

Opublikowano

musashi jeśli chodzi o większe spalanie to egr nie ma na nie wpływu, jeżdżę z zaślepionym egr-em od sierpnia i pod tym względem różnicy nie ma, ogólnie oprócz tego że klapy gaszącej brak i telepnie przy gaszeniu nic niepokojącego narazie nie widze, chociaż jak śledze ten temat to mam obawy, z drugiej strony dwóch tunerów nie widzi w tym problemu, dalej jestem w czarnej .... :mysli:

Opublikowano

musashi jeśli chodzi o większe spalanie to egr nie ma na nie wpływu, jeżdżę z zaślepionym egr-em od sierpnia i pod tym względem różnicy nie ma, ogólnie oprócz tego że klapy gaszącej brak i telepnie przy gaszeniu nic niepokojącego narazie nie widze, chociaż jak śledze ten temat to mam obawy, z drugiej strony dwóch tunerów nie widzi w tym problemu, dalej jestem w czarnej .... :mysli:

wolniej nagrzewajacy sie silnik = wieksze spalanie. [br]Dopisany: 10 Październik 2011, 23:36_________________________________________________

niech ktoś mi powie w jaki sposób egr ma wpływać na szybsze nagrzewanie się silnika...(mowa o starszych, bez chłodnicy spalin) zawsze myślałem że egr stosuje się w celu obniżenia temperatury w cylindrach w procesie spalania przez co zmniejszeniu ulega emisja NOx ... więc jakim cudem auto z egr nagrzewa się szybciej jak bez niego ? no właśnie to chyba nie możliwe ...

wywalać EGR i nic się nie martwić silnik będzie się nagrzewać tak samo :hi:

w starszych silnikach wplyw faktycznie jest mniejszy, jednak jest.

spaliny sa cieplejsze niz wtlaczane powietrze a to poprawia warunki zaplonu gdy silnik jest zimny.

Opublikowano

To normalne zjawisko po zaślepieniu EGR a zimom zobaczycie, jaka to Praszka :slina: :slina: :slina:

Siemka - ja mam zaslepiony egr ale nie mam problemow z temperatura zima poza troszke wolniejszym osiaganiem jej. Oczywiscie nie zaznalem -30 ale przy -10 -15 temperaturka 90 jak zlapie to trzyma :cool1: