djdenox Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 Witam. Tak jak w temacie napisałem mam pewien problem z tym radiem. Mianowicie włączając radio i chcąc np. przyciszyć lub podgłośnić radio momentalnie wskakuje na najgłośniejszą pozycję lub na najcichszą częściej na najgłośniejszą. I czasem jest problem z przyciszeniem tego, podczas dzisiejszej zimnej nocy problem był bardzo nasilony w ciepłe dni na początku tylko tak się działo a teraz praktycznie cały czas... ;/ Co to może być za usterka, czy opłacalna w remoncie radia, czy ktoś z Was miał już taki problem. Dziękuję za pomoc.
paweu1 Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 Trzeba rozebrać i wyczyścić potencjometr. Jeśli masz lutownicę i jakiekolwiek pojęcie, to dasz sobie radę. Uważaj żeby nie zgubić, malutkiej części z potencjometra
Gniady Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 procesor do wymiany-zobacz na allegro pan naprawia wysyłkowo z gwarancją - około 150zeta.
paweu1 Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 procesor do wymiany-zobacz na allegro pan naprawia wysyłkowo z gwarancją - około 150zeta. Racja. Co do czyszczenia czyszczenia, myślałem o Chorusie II
Rekomendowane odpowiedzi