Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] TELEFON

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem po sparowniu telefonu przez bluetooth z sytemem głosnomówiącym w aucie, podczas połączenia przychodzącego nie wyświetla mi się nazwa dzwoniącego tylko sam numer, oczywiście do książki telefonicznej w samochodzie kontakty się skopiowały z telefonu. :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

to chyba kwestia tego jak numer jest zapisany w telefonie, czy ma zero czy go nie ma...

a ja mam problem z konfiguracją komórki z MMI, niektóre modele wykrywa, a niektórych nie.. nie wiem jak to ogarnąć.. to normalne?

Opublikowano

to chyba kwestia tego jak numer jest zapisany w telefonie, czy ma zero czy go nie ma...

a ja mam problem z konfiguracją komórki z MMI, niektóre modele wykrywa, a niektórych nie.. nie wiem jak to ogarnąć.. to normalne?

Tak normalne :) nie wszystkie modele wspolpracuja z blutkiem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A możecie mi powiedzieć jak skopiować książkę adresową? Sparowałem nokie N8 z bluetooth i działa ok, ale tam gdzie jest menu phone book w mmi (reszta opcji też) jest nieaktywne. Aktywne mam tylko menu dictionary.

Opublikowano

A możecie mi powiedzieć jak skopiować książkę adresową? Sparowałem nokie N8 z bluetooth i działa ok, ale tam gdzie jest menu phone book w mmi (reszta opcji też) jest nieaktywne. Aktywne mam tylko menu dictionary.

Dla MMI 2G jak jestes w 'Telefonie' to masz opcje Import (chyba lewy gorny rog). Wybierasz potem skad: czy telefon, czy sim.

Opublikowano

Dzięki sprawdzę, ale z tego co pamiętam jak sie trochę bawiłem tym menu to nie miałem takiej możliwości pomimo menu import. Ale jeszcze sprawdzę dokładnie. A wiesz może czy można też czytać sms w tej navi i czy powinny być tez jakieś iknonki dla nieodebranych połączeń itp. czy to tylko do dzwonienia i odbierania?

Opublikowano

Dzięki sprawdzę, ale z tego co pamiętam jak sie trochę bawiłem tym menu to nie miałem takiej możliwości pomimo menu import. Ale jeszcze sprawdzę dokładnie. A wiesz może czy można też czytać sms w tej navi i czy powinny być tez jakieś iknonki dla nieodebranych połączeń itp. czy to tylko do dzwonienia i odbierania?

Jesli mowimy o polaczeniu przez Bluetooth to chyba nie ma opcji czytania smsow. Co do ikonek to nie wiem, zawsze zdaze odebrac;)

Opublikowano

Ok. Ostatnie pytanie?:) Jakie telefony będą tam pasowały? Czy jakies nokie starsze np? Czy to zależy od typu? Mam w podłokietniku ten cały zestaw.

Dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

Ale chodzi mi o model telefonu który będzie pasował tam do podłokietnika? Czy to tylko firmowy Audi czy też może jakiś inny?

Opublikowano

Ale chodzi mi o model telefonu który będzie pasował tam do podłokietnika? Czy to tylko firmowy Audi czy też może jakiś inny?

Tylko ORI :wink4:

http://moto.allegro.pl/aud-a4-i-a5-a6-orginalny-telefon-z-baza-audi-i1881377556.html

Opublikowano

Dla MMI 2G jak jestes w 'Telefonie' to masz opcje Import (chyba lewy gorny rog). Wybierasz potem skad: czy telefon, czy sim.

Niestety sprawdzałem i nie mam takie opcji. W lewym górnym rogu mam Memory, i jak tam wejdę mam tylko aktywne menu Directory. Próbowałem też z E52 i jest to samo. Może jakieś inne sugestie? :mysli:

Opublikowano

Niestety sprawdzałem i nie mam takie opcji. W lewym górnym rogu mam Memory, i jak tam wejdę mam tylko aktywne menu Directory. Próbowałem też z E52 i jest to samo. Może jakieś inne sugestie? :mysli:

Dziwne...

Ja parowalem zarowno z E51, jak i SGS. W obu przypadkach dziala. Robilem tak, ze w telefonie znajdowalem Audi i laczylem sie z nim (nie na odwrot).

A w tym 'Memory' nie ma nizej opcji Import phone book? Glupie pytanie, ale moze nie przewinales wystarczajaca do dolu menu? :)

Sprawdze dzisiaj po pracy jeszcze raz u siebie w aucie co i jak. Ewentualnie moge Ci wieczorem podeslac instrukcje obslugi do MMI 2G jesli chcesz.

Opublikowano

Instrukcje właśnie sobie ściągnąłem i ją wertuję. W tym menu Memory wszystkie inne opcje nie są podświetlone i nie da się na nie najechać, a są tam owszem phonebook itp. Łączyłem się też za pomocą tel. i wyszukiwałem Audi...Może tel. trzeba w jakiś inny tryb ustawić:) Jak coś wydumasz to daj znać:)

Opublikowano

Moze to zalezy jakiego macie blutka :) Wklejcie tu numery dla porownania :wink4:

Gdzie to sprawdzić?:)

Opublikowano

Trzeba podpiac kompa wejsc [77 - Telephone] i odczytac numer bluetoothka :)

Sprawdzaliscie kodowanie jakie macie ?

Coding

0?xxxxx: Brand

0 = Audi

1 = Seat

0x?xxxx: Functions

0 = Basic (for RNS-E basic/Radio)

1 = Comfort (for RNS-E high/RNS-Low)

0xx?xxx: Steering Wheel

0 = No Multi-Function OR Standard Steering Wheel (Old Style without Menu Thumb Wheels)

1 = Modular Steering Wheel (New Style with Menu Thumb Wheels)

0xxx?xx: Installation List

1 = Diagnostics via CAN

2 = Multi-Function Steering Wheel, Diagnostics via CAN

3 = Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via CAN

4 = Multi-Function Steering Wheel, Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via CAN

5 = Diagnostics via K-Line

6 = Multi-Function Steering Wheel, Diagnostics via K-Line

7 = Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via K-Line

8 = Multi-Function Steering Wheel, Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via K-Line

0xxxx?x: Language (Voice Control)

0 = Voice Control OFF OR via external Device (e.g. RNS-E)

1 = German

2 = English (UK)

3 = French

4 = Italian

5 = Spanish

6 = Czech

7 = English (US)

8 = French (CA)

9 = Speaker dependent (Voice Commands inactive, Acoustic Name Selection active)

0xxxxx?: Language (Display)

0 = No Display

1 = German

2 = English (UK)

3 = French

4 = Italian

5 = Spanish

6 = Czech

7 = English (US)

8 = French (CA)

Adaptation

Bluetooth

[select]

[77 - Telephone]

[Adaptation - 10]

Channel 133

[Read]

0 = Bluetooth OFF

1 = Bluetooth ON

[Test]

[save]

[Done, Go Back]

[Close Controller, Go Back - 06]

Hands Free Function

[select]

[77 - Telephone]

[Adaptation - 10]

Channel 134

[Read]

0 = Hands-free active while Bluetooth connection is active but without cell phone engaged

1 = Hands-free only active with cell phone engaged

[Test]

[save]

[Done, Go Back]

Bluetooth Pass Key

[select]

[77 - Telephone]

[Adaptation - 10]

Channel 135

[Read]

Set the 4-digit Bluetooth pass key using this channel.

[Test]

[save]

[Done, Go Back]

Opublikowano

Nie mam jeszcze kabla do autka;)

W E51 w ustawieniach bluetooth mam wlaczone Remote SIM mode. W SGS nie ma takiej opcji w ogole.

Opublikowano

W blutku musisz zmienic kodowanie :)

[77 - telefon]

[Coding - 07]

00x0x 0 - 2 do ostatniej cyfry należy zmienić 2 (angielski )

Opublikowano

Jak dorwę kabel to sprawdzę. Dzięki.