Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Od czego jest ten czujnik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy to może być przyczyną spadku mocy przy 4tyś obrotów (po wyłączeniu silnika i włączeniu ponownie jest wszystko dobrze)

tzw notlauf = turbo do czyszczenia. Lepiej zrob to najszybciej jak sie da :th:

Opublikowano
  • Autor

turbo dziś sprawdzali jest git - co to jest co umieściłem na zdjęciu ? (zawór N75 też mam nowy)

Opublikowano

Kolego to jest prawdopodobnie czujnik temperatury powietrza zasysanego do silnika. A tak wogóle to pokazałes na zdjeciu raczej silnik AFN, a ty w opisie masz AHU :mysli:

A tam gdzie napisałeś że jest egr jest zaworek N18 (chyba tak się nazywa), który steruje egr-em.

Sam egr to ta żeliwno-blaszana gruszka z boku silnika nad kolektorem wydechowym.

Opublikowano
  • Autor

Może i tak ale tak samo jest w AHU w zdjęciu chodziło głównie o ten czujnik, może on być przyczyną tego spadku mocy ? Generalnie dzieje się tak tylko przy mocno rozgrzanym silniku.

Jaki może być koszt takiego czujnika i czy może być prrzyczyną tego zajwiska bo walcze z nim już ze 2 miesiące i nie moge znaleźć fachowca.

Opublikowano

Wydaje mi sie że to nie jego wina. Ale niech wypowiedzą sie znawcy tematu, bo ja tez przerabialem problemy z doładowaniem. Powodzenia.

Opublikowano

masz jakies błedy na Vagu ? skoro samochód wpada w tryb awaryjny to powinien bys zapisany

[br]Dopisany: 29 Luty 2008, 23:31 _________________________________________________

turbo dziś sprawdzali jest git - co to jest co umieściłem na zdjęciu ? (zawór N75 też mam nowy)

jak sprawdzaliscie to turbo ?

Opublikowano

zrob logi a wyjasnisz wiele,dzial DIAGNOSTYKA VAG,zaoszczedzi ci to pieniedzy i nerwow

Opublikowano
  • Autor

po podłączeniu kompa wyskoczyło "błąd ciśnienia doładowania"[br]Dopisany: 01 Marzec 2008, 09:26 _________________________________________________

masz jakies błedy na Vagu ? skoro samochód wpada w tryb awaryjny to powinien bys zapisany

[br]Dopisany: 29 Luty 2008, 23:31 _________________________________________________

jak sprawdzaliscie to turbo ?

coś tam podłaczali dmuchali, odkrecili coś zajrzeli do środka sprawdzili ładowanie - powiedzieli że z turbiną jest wszystko w porzadku, gośc powiedział że obstawiał by ten właśnie czujnik co umieściłem na zdjęciu. Oczywiście podłaczył mi kompa po przyjechanku do nich i wyskoczył ten błąd "błąd ciśnienia doładownia" - Jeździłem z nim potem ze 20 min żeby sprawdzić podczas jazdy ale było wszytsko w porządku (a gazowałem do 170km/h i było wszystko git). Dopiero jak od niego wracałem i przegazwoałem fure to po 20km znowu przy 4000 obr się to włączyło. Czary. Co to k.... może być. Pomoże ktoś

* zostałeś upomniany o poprawienie nazwy tematu - jeżeli tego nie zrobisz temat wyląduje w koszu - lukaszr