Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Przednie wycieraczki padły.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Audi a4 avant 1.9 110km.99r. Dużo na forum czytałem , nie znalazłem takiego przypadku. Znany problem - zapiekły się przednie wycieraczki ,i staneły.Rozebrałem przeczyściłem , nasmarowałem i złożyłem. leciutko palcem mechanizm rusza. A po całkowitym montażu nadl nie chodzą .Dodam że po ponownym wymontowaniu silniczka sprawdzałem go na "krutko" z aku i kręci, po włączeniu manetki słychać przekażnik "pyka "

sprawdzony przekażnik diody przejścia mają .A nie chodzi na żadnym biegu.Może ktoś rozwiązał ju podobny prolem. niewiem już gdzie szokać .

Opublikowano

znajomy mial ten sam problem, po wymianie instalacji bylo wszystko ok

Opublikowano

Gdzieś jest przerwa za przekaźnikami. Sprawdź voltomierzem lub żarówką czy jest napięcie na wtyczce silnkiczka.

Opublikowano
  • Autor

witam. sprawdzałem lampką , jak 1 stopień włącze jest napięcie na 2 pinie , jak włącze najszybszy bieg to napięcie na 2. a i tak wszystko stoi. a na " krutko" silnik działa.

Opublikowano

silnik do wymiany,przez to ze miales zapieczone mechanizmy dostawal po d*pie na ta chwile kreci sie bez obciazenia(na krotko miedzy innymi),sprobuj zrobic tak wlaczy wycieraczki i ruszaj reka,powinny chodzi,lub podnies wycieraczki zeby nie dotykaly szyby.

Opublikowano
  • Autor

właśnie na "krótko" bez obciążenia go sprawdzałem, jak wyjęty był

Opublikowano

Silniczek do wymiany. Jak sprawdzałeś "na krótko" był bez obciążenia i dlatego działał. Jak ma podpięty mechanizm+wycieraczki na szybie to nie daje już rady. Kumpel tak miał więc skłaniałbym się ku wymianie silniczka.