T-żółw Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 karwa wczoraj zdobyłem pierwszy medal
lukaszr Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Wczoraj kilka h próbowałem latać joystickiem (LOGITECH EXTREME 3D PRO), który specjalnie kupiłem na tą okazję i stwierdzam, że NIE DA SIĘ TYM GRAĆ albo coś źle robię. Myślałem, że myszką latanie jest utrudnione, bo niestety trzeba zbyt często nią ruszać żeby wykonywać pewne manewry, ale póki co manewry na joyu są dużo trudniejsze. Dla przykładu zawracanie w lewo: 1. Mysz - zwalniam, naciskam obrót w lewo oraz sunę myszą w LEWY DÓŁ następnie naciskam dopalacz i przesuwam myszą w PRAWĄ GÓRĘ i myśliwiec leci prosto. Wszystko ok. 1. JOY - zwalniam przepustnicę, biorę gałę joya w LEWY DÓŁ i do tego momentu jest spoko, bo zawraca. Problem pojawia się przy wyprostowaniu myśliwca. Otwieram przepustnicę, włączam dopalacz żeby szybciej zawrócić i teraz muszę wykonać gałą joya spory ruch w PRAWY GÓRNY róg żeby go wyprostować, a i tak joy z dziwnym opóźnieniem reaguje i przeważnie zamiast utrzymać poziom to zbyt mocno go obraca i znowu muszę LEWY/PRAWY DÓŁ żeby go "doprostować", a potem jeszcze w różne strony żeby wyrównać. Sam manewr wyrównywania trwa ze 3 razy dłużej niż na myszy. Tak samo jest np. jak chcę wykonać szybki ruch myśliwcem np. lot DÓŁ-GÓRA - myszą ruszam szybko w GÓRĘ-DÓŁ i jest ok - dalej leci stabilnie od razu po zatrzymaniu myszy, a joyem muszę solidnie machnąć gałą DÓŁ-GÓRA i widać straszne opóźnienie w działaniu. Wg mnie problem jest w tym, że joy reaguje z jakimś strasznym opóźnieniem i jak zrobię np. szybki ruch w DÓŁ i gała powróci do pozycji 0 to myśliwiec jeszcze przez chwilę leci w górę i się stabilizuje dopiero po chwili - tego efektu nie ma w przypadku myszy. Nie wiem czy to dobrze wyjaśniłem i klarownie, ale jestem mocno zły na ten joy, bo zamiast pomóc to strasznie mnie zniechęcił. Może macie jakieś pomysły lub rady o co w tym wszystkim chodzi. Obejrzałem mnóstwo filmików na YT, ale na niewiele się to zdało - ludzie, którzy mają te joye jakoś latają - jak ? NIE WIEM.
Nosfer Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Ja Ci nie pomogę.. Ostatnio zacząłem dopiero wsiadać do odrzutowców, ale na Padzie to jest jeszcze inna bajka.. Podziwiam tych niektórych wymiataczy Ja nie wiem jak oni to robią.. Chociaż i tak ostatnio mogę wsiąść na ogon, gorzej jest ze zdjęciem kogoś z pokładowego karabinku
Kowal Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 dawno mnie tu nie było. dopiszcze mnie do listy graczy na PS3. mój PSN cubasa_technik. ja też ostatnio bawię się jetami i coraz lepiej mi to wychodzi
Nosfer Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 mój PSN cubasa_technik Dobre masz statystyki :gwizdanie: :gwizdanie:
Kowal Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 oj tam oj tam. musiałem trochę popracować na unlocki żeby grało się przyjemnie
Nosfer Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 oj tam oj tam. musiałem trochę popracować na unlocki żeby grało się przyjemnie _________________________________________________ Macie jakieś wskazówki dla JETów na padzie ?
Kowal Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 mi bardzo pomogło operowanie przepustnicą. tzn. jak juz jestem w górze to latam możliwie wolno i przyśpieszam jedynie kiedy muszę zawrócić albo uciec. strzelając z karabinu celuj zawsze przed wroga - tak żeby "wlatywał" na twoje pociski. śmigłowce i cele na ziemi łatwo zniszczysz nurkując z bardzo wysoka na minimalnej prędkości. ja trzymam cały czas L2.
Nosfer Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Ale chyba na nawrotach szybciej jest zawrócić zwalniając (krótsze łuki), a na Burście okrąg jest ogromny..
Kowal Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 nie mówie o dopalaczu tylko otwarciu przpustnicy (R2). i to też tylko na wyjściu z łuku żeby docisnąć. nie wiem czy to poprawna technika ale mi sie sprawdza. generalnie ostatnio zauważyłem że dużo ludzi na jetach che latać i czatują po respavnie na pasie
T-żółw Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 mój PSN cubasa_technik. z klubowych graczy na PS3, tych co mam dodanych, lepszy tylko błysk777 mi latanie na razie słabo idzie, przeważnie się rozbijam
Nosfer Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 nie mówie o dopalaczu tylko otwarciu przpustnicy (R2). i to też tylko na wyjściu z łuku żeby docisnąć. nie wiem czy to poprawna technika ale mi sie sprawdza. generalnie ostatnio zauważyłem że dużo ludzi na jetach che latać i czatują po respavnie na pasie Sprawdzę to.. W sumie to nie używałem.. Ja wsiadam w Jeta jak mi wpadnie akurat w liście respawnowej.. Czyli zazwyczaj na starcie rundy i potem losowo..
Kowal Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 mały offtop gdyby ktoś nie wiedział to mozna juz za free pobrac Battlefield 1943. wystarczy podac swoj login
lukaszr Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 śmigłowce i cele na ziemi łatwo zniszczysz nurkując z bardzo wysoka na minimalnej prędkości. Taaaaa i od razu przypierdzielić w ziemię
Nosfer Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 śmigłowce i cele na ziemi łatwo zniszczysz nurkując z bardzo wysoka na minimalnej prędkości. Taaaaa i od razu przypierdzielić w ziemię Widziałem Łukasz, że tam oblatujesz sporo.. Zapodaj wskazówki, jakieś spostrzeżenia..
lukaszr Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Widziałem Łukasz, że tam oblatujesz sporo.. Zapodaj wskazówki, jakieś spostrzeżenia.. Hmmmmm, jeszcze g... wiem w porównaniu do niektórych oblatywaczy, ale tak ze swojego skromnego doświadczenia: 1. nawrotki - zwalniamy, mocny nawrót i w połowie nawracania włączamy na chwile dopalacz i prostujemy - ewentualnie lepszym sposobem jest kilkukrotna sekwencja: "zwolnienie-dopalacz-zwolnienie-dopalacz-zwolnienie-dopalacz" 2. przy robieniu ataku na pojazdy naziemne atakujemy zawsze pod kątem 45 stopni na prędkości jak najmniejszej (oby nie do wyłączenia silników) - jak masz coś na celowniku wypuszczasz serię FFAR i szybko przełączasz na działko dobijając chwilę i szybko naciskasz dopalacz i uciekasz żeby zrobić nawrotkę. Ewentualnie po działku jak masz czas to szybko przełączasz na FFAR i walisz ile zdążysz. Jak masz pojazd PLOT to czasami lepiej atakować z wyższego pułapu i szybciej uciekać. Przy atakach najlepiej nalatywać od strony słońca - wtedy przeciwnik nie dość, że jest oślepiany rakietami to jeszcze słońcem. 3. Jak lecisz za kimś i on robi zwroty to strzelaj grubo przed jego torem lotu. 4. Jak ganiasz się z kimś w powietrzu to najlepiej z pozycji kamery 3 osoby. 5. Jak chcesz zestrzelić śmigłowiec i lecicie na siebie, a słyszysz namierzanie to nigdy nie leć do końca, bo jak będziecie blisko, a on wypuści rakiety naprowadzające to nawet jak wystrzelisz flary to w 90% dostaniesz. Najlepiej atakować śmigłowce centralnie z góry lub dołu - pilotowi śmigłowca jest trudno ustawić maszynę w pionie i namierzać, bo potem powrót do poziomu bywa zgubny. 6. Trzymaj się z daleka od stacjonarnych dział przeciwlotniczych. 7. Czasami można sprawdzić samym namierzaniem czy przeciwnik rozpoznaje dźwięki w grze i wie kiedy flary wypuszczać (czasami wypuszczają za szybko). 8. Czasami warto wypuścić najpierw 1 rakietę, a za chwilę namierzyć i wypuścić drugą. 9. W śmigłowce "wiszące" w powietrzu dobrze jest walnąć FFAR. 10. Przez naprowadzanymi w myśliwcu kilka razy uciekłem na pełnym przyspieszeniu i leciałem przed siebie - nagle przestawał pikać system informacyjny. To tyle po krótce. Może ktoś z naszych grających to uzupełni.
Kowal Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 śmigłowce i cele na ziemi łatwo zniszczysz nurkując z bardzo wysoka na minimalnej prędkości. Taaaaa i od razu przypierdzielić w ziemię kwestia umiejętnosci pewnie...
Nosfer Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 No to ja mogę jeszcze dodać, że dobrze jest uciekać przez Stingerami obniżając maksymalnie pułap. Wtedy najczęściej piechocie przesłaniają: budynki, drzewa i sam teren. Szybko można ich zgubić. Wystrzeloną już rakietę można zrobić podobnie tyle, że po niskim locie ostro puścić się w chmury. Zazwyczaj rozbije się o coś po drodze, poza tym one nie podrywają się tak mocno w górę. [br]Dopisany: 13 Grudzień 2011, 16:09_________________________________________________Do konsolowców: Jest nas już kilku, moglibyśmy się ustawić na wspólną grę. Zawsze w drużynie to lepiej jak ktoś z defibrylatorem i apteczką leci obok A zauważyliście ostatnio, że na serwerach jest mniej osób? Poza tym, dlaczego na konsolach nie powiększą ekip przynajmniej do 20 ?
Kowal Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 możemy się ustawiać. ja jestem chetny. prawie codziennie po 20. co do liczby osób to chyba dlatego że dużo ludzi rzuciła się na nowe mapy. ale są plusy. bo zostali ludzie którzy niedawno zaczęli grać i jest dużo noobów na których można sobie nabić punktów
Rekomendowane odpowiedzi