Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Uderzenia przy gwałtownym skrecie w lewo i prawo POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem tego tylu ze moje B6 gdy skrecam w lewo lub prawo to jest talkie mocne uderzenie jakby cos przelatywało z lewej strony na prawą i spowrotem.Zawieszenie jest ok i silnik tez co moze sie tak tłuc prosze napiszcie cos bo juz nie wiem.Moze to maglowaica ale czy tam moze cos lata z lewa na prawoi i spowrotem???

Opublikowano

czy słyszysz to z tyłu samochodu? Może to dziwne, ale ja słyszę u siebie przelewanie paliwa w zbiorniku jak mam okolo 3/4

Opublikowano
  • Autor

nie jest są to uderzenia z przodu az pod noga mi czuc[br]Dopisany: 25 Październik 2011, 20:24_________________________________________________Czy ktos coś moze wie na ten temat co to moze sie tak uderzac i gdzie mniej wiecej tego szukać

Opublikowano

Odpalić auto jedna osoba niech skręca a druga pod auto niech zobaczy gdzie stuki mają żródło chyba że na postoju tego nie robi ? :hi:

Opublikowano

witam kolegow nie wiem czy to bedzie ta przyczyna co u mnie ale ja mialemwywalony wachacz dolny tylny i przez to byly te dziwne stuki[br]Dopisany: 01 Listopad 2011, 11:16_________________________________________________oczywiscie mowie tu o przednim zawieszeniu zeby nie bylo nieporozumien i nie pomysl ze mowie o tyle :> :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego miałem podobnie (chyba). Prze mocnym skręceniu podczas jazdy pojedynczy stuk. Tak sam w lewo. Myślałem że magiel, whacze, amortyzator :wallbash::kwasny::mysli:, a okazało się, że lata mi akumulator i przy skręcaniu uderzał o karoserię. Przyblokowałem go i stuki umarły. Zatem jeśli masz podobnie i zanim wymienisz pół samochodu, zobacz czy to nie akumulator wydaje te stuki :kox:

pozdr :hi:

Opublikowano

Weź od spodu postukaj ręką miejsce po miejscu plastikową osłonę silnika (jeżeli jest - znaczy osłona :polew:) bo może coś leży na niej i przelatuje z jednej strony na drugą.

Jak nie to, to może Ci przeskakuje przegub napędowy zewnętrzny i woła co byś go wymienił.

Tak czy tak daj znać co było albo będziemy kombinować dalej, chociaż takie rzeczy trudno czasami znaleźć nawet bezpośrednio w aucie

a na odległość to już :wallbash: