Lukaszxxx Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Witam. Panowie mam problem z dlugimi swiatlami lewa lampa swieci mi za bardzo w prawo i za wysoko, mijania sa ustawion idealnie.. zarowka od dlugich siedzi dobrze, wiem ze nie ma regulacji dlugich tylko razem regulujemy dlugie i xenon, wiec czy soczewka od xenonu jakbym bardziej dokrecil w prawo i w gore a pozniej wyregulowal lampe powinno byc ok dobrze mysle??
wrclaguna Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Lampy trzeba wyregulowac i zrobic Nastawy Ustawienie podstawowe Regulacja reflektorów [Wybierz] [55 - Zakres Xenon] [basic Settings - 04] Grupa 001 [Go!] Aktywuj Ustawienie podstawowe. [ON / OFF / Dalej] Wart. polu bloku pokazuje teraz "Czekaj" i powinni przestawić się na "Dostosuj Światła", a następnie (może to trwać do 10 sekund). Regulacja reflektorów za pomocą ich obsługi śrub regulacyjnych, jak określono na odpowiedni cel celem. [ON / OFF / Dalej] Korekta powinna się nauczyć. [Gotowe, powrót] Nie zapomnij sprawdzić / kasowanie kodów błędów później. [Zamknij Controller, Go Back - 06]
Lukaszxxx Opublikowano 30 Października 2011 Autor Opublikowano 30 Października 2011 I taka proceduja wyreguluje mi xenony wzgledem dlugich??
wrclaguna Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Najlepiej podjechac na Stacje Diagnostyczna i ustawic na przyrzadzie
Lukaszxxx Opublikowano 30 Października 2011 Autor Opublikowano 30 Października 2011 No tak tak, mam super kreski na garażu wiec z tym sobi radze, tylko lata mi o dlugie..pogoniles Grzesiek ta kiere od rs??
bobikos Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 zobacz temat o regeneracji odbłyśników w lampie. Chodzi o sylikonowe podkładki pod soczewką. Ktoś wyciągał soczewkę i przy montażu dokręcił na oko te małe śrubki pod którymi są sylikonowe podkładki. Generalnie chodzi o to by przy dokręcaniu soczewki obydwa światła (mijania i drogowe) świeciły w jeden punkt. Później dopiero regulujesz imbusem ustawienie świateł na stacji czy gdzieś w garażu
Lukaszxxx Opublikowano 30 Października 2011 Autor Opublikowano 30 Października 2011 zobacz temat o regeneracji odbłyśników w lampie. Chodzi o sylikonowe podkładki pod soczewką. Ktoś wyciągał soczewkę i przy montażu dokręcił na oko te małe śrubki pod którymi są sylikonowe podkładki. Generalnie chodzi o to by przy dokręcaniu soczewki obydwa światła (mijania i drogowe) świeciły w jeden punkt. Później dopiero regulujesz imbusem ustawienie świateł na stacji czy gdzieś w garażu To wlasnie o tym napisalem w 1 poscie, tak ktos odkrecal (ja ) i staral sie przykrecic tak samo tzn nie pomylic tych sylikonowych podkladek ale moze za mocno dokrecone i zle jest ustawiona...
nedwed Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 a moze mi ktos powiedziec jak zrobic regulacje ksenonów z poziomu VAG'a ? Bo nie moge tego znalezc na forum
domin79 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 z poziomu vaga tylko przygotowujesz proces ustawiania , samym vagiem nic nie przestawisz:wink:
uhu2 Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Kolega Domin mial to samo w ori lampach.Jedna strona dlugich swiecila za wysoko.Mozna probowac ustawic dokrecajac sruby od lustra swiatla dlugiego wewnatrz lampy.Mozliwe ze masz cos poluzowane.Luknij do srodka lampy.
Rekomendowane odpowiedzi