piter1114 Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Witam! czy ma ktoś taki sam przypadek z pilotem do sterownika centralnego zamka (STIG) a mianowicie; pilot dział z odległości ok.7-8 m. w terenie otwartym, i z ok.3 m miedzy innymi samochodami (np.na parkingu). Sterownik zamontowany w okolicach skrzynki z bezpiecznikami z 1 cm wystającej antenki przy lewym słupki w kabinie przy kierowcy. To norma? Producent ,powiedział,że mam odesłać centralkę i piloty do sprawdzenia (na gwarancji) no i zastanawiam się czy warto wszystko demontować...
junior_tdi Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Jeśli producent napisał, żeby odesłać do sprawdzenia piloty to raczej coś jest nie tak, aczkolwiek sądzę że te odległości raczej są optymalne (sam zakładałem sterownik do centralki w poprzednim aucie - golfie 3 i też miałem mniej więcej takie zasięgi).
piter1114 Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Opublikowano 3 Listopada 2011 no i właśnie, zdemontuję ,wyślę, odeślą mi (zima minie...)i będzie tak samo... I jeszcze jedno, gość zapytał mnie czy antenka nie jest gdzieś w pobliżu metalowych elementów, no ale gdzie miałem zamontować centralkę? w tapicerce?
junior_tdi Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 różnie montują sterowniki do centralki, jedni w bagażniku, drudzy jeszcze gdzie indziej. Ja osobiście montowałem też za skrzynką z bezpiecznikami...
Rekomendowane odpowiedzi