Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślałem gdzie by umieścić ten temat i chyba tu będzie najlepiej pasować:

Od razu piszę, że temat ten nie ma na celu propagowania piractwa czy czegoś w tym stylu. Ściągamy tylko darmowe programy i tego się trzymajmy, nikogo nie okradamy :)

Do rzeczy:

Każdego pewnie irytuje ciągłe przepisywanie kodów obrazkowych przy ściąganiu kilku plików (np: gry(demo), filmu(trailera), etc.) Ostatnio znalazłem bardzo ciekawy i działający sposób. Istnieją różnego rodzaju booty ale przy wprowadzaniu "kotków" z rapida czy jakichś nowości trzeba by je aktualizować. Mam sposób który działa (u mnie) przez tydzień póki co (odpukać) niezawodnie. Działa to mniej więcej tak: Rejestrujemy się na jednej stronie, zbieramy punkty za przepisywanie komuś kilku kodów a w zamian inni przepiszą za nas gdy nas nie będzie przy kompie, proste i niezawodne. Tyle wstępem:

1. Ściągamy program (pewnie każdemu znany) a mianowicie JDownloader i instalujemy go.

2. Rejestrujemy się na tej stronce: http://captchatrader.com/users/refer/Arczi900819/ (oczywiście WSZYSTKO TO JEST w 100% DARMOWE)

3. Ściągamy z zakładki downloads (http://captchatrader.com/downloads) Plugins'a do JDownloadera pod nasz system (np Windows)

4. Ściągamy aplikację "CaptchaNotifier".

5. Cały folder z plugins'em wypakowujemy do folderu jdownloadera ( domyślnie: C:\Program Files\JDownloader\jd\captcha\methods)

6. Otwieramy folder "captchatrader" (ten który kopiowaliśmy ;) ) i szukamy pliku z ustawieniami: Captchatrader (plik PROPERTIES), otwieramy go i wpisujemy w polach: password i username odpowiednio hasło i nazwę użytkownika ze strony na której się rejestrowaliśmy w pkt 2.

7. Odpalamy JDownloadera, klikamy za zakładce ustawienia > moduły > JAntiCaptcha i odhaczamy opcję "wyłącz automatyczne rozpoznawanie kodu captcha" (czy jakoś tak to się nazywało)

8. Odpalamy program Captcha Notifier i się logujemy.... Wsjo :) Kody do przepisywania pojawiają się co kilkanaście sekund :)

Działa to tak, że przepisujemy komuś innemu kody (w tej chwili kiedy mamy czas) i za każdy poprawnie przepisany kod otrzymujemy 7 punktów. Aby "ktoś" przepisał nam to musimy mieć tych punktów 10. Łatwo przekalkulować, że np za 10 kodów przepisanych przez nas, nam zostanie wpisane automatycznie 7. Jeżeli nastawimy na noc w jdownloaderze 7 linków to nam się ściągną bez pilnowania kodów :)

Jeśli ktoś będzie się rejestrował z tego linku podanego wyżej ( http://captchatrader.com/users/refer/Arczi900819/ ) to z góry dziękuję gdyż będę osobą polecającą i za każde przepisanie przez Was kodu oprócz tego że otrzymacie swoje 7 punktów, ja otrzymam jeden (jako polecający). Można też w profilu wpisać nazwę użytkownika polecającego w polu "Referrer". Jeśli ktoś wpisze moją to będę bardzo dźwięczny. :hi:

W razie pytań piszcie, to wyjaśnię wątpliwości

Pozdro for all :hi: :hi:

Opublikowano

Nie lepiej kupić premium na allegro??

Za 200 dniowe premium np na rapidshare trzeba zapłacić ok 20zł.

A zamiast Jdownladera polecam Mipony. U mnie działa stabilniej.

Opublikowano

Niby tak tyle, że 20zł na rapida, 20zł na hotfile, 20zł na coś innego, a to działa na wszystko. Jak to mówią zawsze są plusy i minusy, nie ma idealnych rozwiązań a co do samego JDownloadera - ja nie narzekam :embarrassed::kox: