Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Uszkodzony intercooler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam was wszystkich koledzy. nie dawno kupiłem wreszcie moje autko :> kupiłem je delikatnie uszkodzone (lewa stron) no i mam pytanie bo mam uszkodzony delikatnie intercooler tzn pęknięty w jednym miejscu dokładnie mocowanie, no i czy to normalne ze jest tam plama z oleju??? czy tez pada mi już turbina?? no i czy uszkodzenie intercoolera moze spowodować to czarne dymienie??? co robić??? pęknięcie to można jeszcze pospawać???? mam również uszkodzoną plecionkę tą co jet między turbiną a katalizatorem, czy to tez moze być przyczyną nadmiernego kopcenia???? dodaje fotkę koledzy do oględzin moze coś doradzicie w sprawie naprawy. byłem u paru majstrów, i doradzili mi żebym kupił zderzak i maskę. dodam ze autko chciał bym zrobić tak dla siebie bo chcę już nim troszkę pojeździć parę latek:)

moje.jpg

Opublikowano

olej bedzie ale nie tyle zeby wylecial litr, dymic na czarno bedzie jak bedize nieszczelnosc w dolocie czyli jesli masz pekniete mocowanie to prawdopodobnie robi to nieszczelnosc, wymien icka albo kombinuj :)

Opublikowano
  • Autor

dzięki Kolego :), a co powiesz na temat tej plecionki???

Opublikowano

od plecionki może zatrząść... ale nie dymić na czarno... bo to raczej dolot

Opublikowano

No jak masz dziurę w itercolerze to powinno wywalić błędy na vagu pewna ilośc oleju jest normalna

Opublikowano
  • Autor

nie wyświetla mi żadnego błędu Koledzy. a powinna być jakaś utrata mocy przez uszkodzony intercooler??? ja takiego utratu mocy nie czuje bo w sumie łanie ciągnie chociaż dopiero pierwszy raz jeżdżę 96kw, kolega mówił że też łanie ciągnie a też ma VW borę 96kw.

Opublikowano

Widocznie nieszczelność jest malutka bo tak miał byś lewe powietrze . co by było widoczne

Opublikowano

To na zdjęciu to jest B6 a AVG tam nie było przecież....

Opublikowano
  • Autor

a w sprawie blacharki, pomożecie Koledzy???? :mysli:

Opublikowano

No co ci tu można pomóc maska do uratowania , błotniki są chyba tanie wiec nie ma sensu klepać i dłubać zderzak wymiana

Opublikowano
  • Autor

dzięki koledzy :) tylko dalej mam mętlik co z tym intercoolerem, bo na proste myślenie jeśli jest uszkodzony intercooler to bierze lewe powietrze i powinien nastąpić spadek mocy prawda??? a u mnie tego nie czuć nic muszę go najpierw wyciągnąć spróbować pospawać i sprawdzić jaki będzie efekt i czy będzie dalej tak kopcił.

Opublikowano

No jeżeli widzisz dziurkę w plastiku to lutownica i powinno być Ok .A widocznie jest to na tyle mała ilość lewego powietrza że silnik tego nie wykrywa

Opublikowano

kolego dziurka w dolocie nie konieczie musi powodowac spadek mocy. Ja mialem dziure w dolocie ze mi palec wchodzil do niej i jakos nie zauwazylem zeby moc strasznie spadla a kopcil na czarno jak szalony. Pospawajintercooler i zobaczysz co bedzie dalej.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

dzięki Wszystkim, jutro biorę się za ten intercooler. mam nadzieję ze będzie wszystko dobrze:) pozdrawiam wszystkich i dziękuje Wam bardzo Koledzy za pomoc :> miłego wieczoru