Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Brak ssania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój problem polega na tym, że gdy odpalam zimny to od razu mam 900obr. i ani grama więcej a wydaje się, że powinno być +-1200 obr. wymieniłem czujnik temperatury ten z tyłu z czterema pinami i nic to nie dało, co robić? ratunku !

Opublikowano

A czy coś się dzieje ,tzn. szarpie, rzuca silnikiem, dławi się itp. czy pracuje równo?

Opublikowano

a co chcesz zeby Ci wiecej palil ? :kox:

Opublikowano

Też trochę nie rozumiem pytania, jeśli nie gaśnie nie dławi się to znaczy że wszystko ok. Chyba że auto masz od niedawna, bo ja po zmianie z Hondy która trzymała nawet 1800obr. tuż po odpalaniu po bardzo mroźnej nocy również się zastanawiałem co jest z ssaniem w Audi :wink4:

Opublikowano

U mnie jak odpale rano mam 1200obr. więc nie wiem czy tak kolega ma wszystko w pozadku bo wkońcu mrozy są.Rozumiem jak by było 25 na plusie to może by nie bylo rano ssania ale nie - 10.

Choć jak kolega wyżej napisał jak się nie dławi czy coś w tym stylu to zostaw to w spokoju ale jak Ci nie daje to spokoju to podepnij Vaga i zobacz wtedy.pozd.

Opublikowano

u mnie bylo 25 na plusie i po nocy odpalalo ssanie

Opublikowano

U mnie również tylko krocej chodzil na ssaniu jak było 25na plusie.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedzi. Zapala i obroty spadają do 500 i po chwili wchodzą na 900 i tak się trzymają, trochę mnie to denerwuje, bo jak ruszam w drogę to przytrzymuje na gazie, bo się się boję, że zgaśnie.

W sobotę mam zamiar podjechać na kompa zobaczymy co wyjdzie. opisze wyniki badania. może komu innemu się przyda.

Opublikowano

to na bank jest cos nie tak, vag i wrzuc od razu[br]Dopisany: 17 Listopad 2011, 15:41_________________________________________________od "nowowsci" tak miales czy problem od nie dawna?

Opublikowano

kolego ja mam to samoo u siebie :mysli: ogólnie nic się nie dzieje,nie dławi sie, nie rzuca silnikiem,ale to wkurza troche,bo u mnie raz się załączy a raz nie więc cos jest nie tak....tak samo jestem po wymianie czujnika temperatury i nic :kwasny:

Opublikowano

mam to samo, czujnik wymieniony i nic....kto rozwiąze problem niech tu napisze co i jak plis!!!

Opublikowano

Podłączyć auto pod komputer wtedy będziemy mogli wiedziec coś więcej.

Opublikowano

Adaptacja przepustnicy?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam :)

Ssanie jest! Winny był potencjometr przepustnicy, wymieniłem całą przepustnicę (bo jest to w jednym kawałku) i po problemie, znaczy się po tym problemie bo jest inny, zapala i ciągnie od dołu 500,600,700, i tak aż do 1200 obr. dobrze, że dalej jest już dobrze, jeszcze może ktoś doradzi na powolne wchodzenie na obroty będę wdzięczny.

Opublikowano

musisz zrobic adaptacje nowej przepustnicy

Opublikowano
  • Autor

Szczerze mówiąc nie wiem jak się adaptuje tak na 100%, bo co post to inaczej, w tej chwili robię tak; odłączam klemę minus i włączam światła na pusto czekam chwilę 5 min. i podłączam klemę i włączam zapłon, czekam minutę aż przestanie terkotać i zapalam, dodam jeszcze, że jak już zapali to obroty ma zarówno na ssaniu jak i wolne. Jeśli jest inna metoda adaptacji ręcznej to proszę o instrukcje.

4Ł [br]Dopisany: 21 Grudzień 2011, 11:06_________________________________________________Proszę o instrukcje jak zaadaptować przepustnice ręcznie.

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=3904.0;highlight=adaptacja+przepustnicy[br]Dopisany: 21 Grudzień 2011, 14:04_________________________________________________wiekszosc poleca odlaczyc aku na pare minut dodatkowo

nie masz nikogo z vagiem zeby to zrobic??

kabel 60 zł kosztuje jak masz lapa

Opublikowano

Mi znów chyba za długo ssie :naughty:

Opublikowano

auto czy kobieta :przebiegly:

Opublikowano
:polew: