Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprzedaż auta. Koszty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dochodzą do mnie rozbieżne informację niestety :decayed:

Opublikowano

czego znow nie potrafisz przetrawic? :polew:

Opublikowano
  • Autor

Smietana czytaj wszystkie posty :polew: :polew:

Talib1990 poniżej 1000 zł nie płaci się którego podatku ???? Od wzbogacenia czy od zgłoszenia samochodu :mysli: ???? Tak czy inaczej muszę nabywcy auta wysłać nową klepnięta przez US umowę z update na 850 zł. Najwyżej zapłacę karę 100 zł za brak terminowego klepnięcia przez US umowy. Znowu pogmatwałem ??? :tongue4:

Opublikowano

masz kartke? :mysli:

to zapodaj....

narysujemy Ci :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Ja mogę Ci tylko powiedzieć jak to było w moim przypadku. Myślałem że mam 30dni na przerejestrowanie więc myślałem że 30dni obowiązuje w US. Niestety w US masz tylko 14dni na zgłoszenie i opłacenie podatku. Spóźniłem się 3 dni. Miałem 190zł podatku do zapłaty. Auto mam zarejestrowane na siebie i żonę. Uratowało mnie tylko to że mam znajomego w US i się wstawił za mną. Jak wszczeli postępowanie to już kapa. Mandat skarbowy to kwota od 150-5000zł. Ja zapłaciłem 150zł i moja żona też czyli od 190zł podatku zapłaciłem 300zł mandatu ale teoretycznie mogłem zapłacić 10 000zł.

Opublikowano
  • Autor

jaką kwotę miałeś na umowie ???

Opublikowano

CO urząd to inna wersja.. w mielcu nawet jak opłacasz pcc-3 to i tak nic nie podbijaja.. do 1000 zł nie trzeba nawet zgłaszać :) jak to Twoje pierwsze tak kupione auto to powinni przymknąć oko w US

Opublikowano

to ciekawe jak je zarejstrujesz :mysli:

czy auto kosztuje 50zl czy 150 tysi masz obowiazek to zglosic w skarbowce

przy rejestracji wymagany jest wpis z US

Opublikowano

Ja np motor kupiłem i żadnych pieczątek na umowach nie było a łącznie z moja umowa było 4 poprzednie i bezproblemowo zarejestrowałem autko jak opłaciłem w urzędzie umowę to co była na mnie - gdzieś słyszałem ze za wcześniejsze nie opłacone odpowiadają ci co wcześniej kupowali - na 100% nie wiem czy to prawda

Opublikowano

Chyba nikt nie wspomniał o jeszcze jednej istotnej rzeczy , otóż kwota na umowie to jedno, natomiast wycena pojazdu przez urząd skarbowy wg eurotaxu to drugie.

kupiłem przyczepkę do wożenia motocykla , na umowie kwota 900 zł więc teoretycznie nie powinni naliczać podatku, ale... pan otworzył katalogi,przejrzał dowód rej, umowę i wycenił na 1400 zł. Naliczył od swojej kwoty podatek. Rozmowy o tragicznym stanie przyczepki go nie interesował. Mógłbym jedynie zrobić opinię rzeczoznawcy i wtedy z nim rozmawiać.

Tak czy inaczej, u nas wydział komunikacji wymaga pieczątkę U.S na każdej umowie.

Drugim rozwiązaniem, który stosuje mój znajomy (i to "przechodzi" jak narazie) jest zapłacenie podatku od tego co ma na umowie przelewem z dokładnym opisaniem za co. Z zaświadczeniem o dokonaniu przelewu idzie do wydziału komunikacji.

Trzy lata temu zrobił w ten sposób i do tej pory cisza ze strony urzędu skarbowego.

Opublikowano

Ja np motor kupiłem i żadnych pieczątek na umowach nie było a łącznie z moja umowa było 4 poprzednie i bezproblemowo zarejestrowałem autko jak opłaciłem w urzędzie umowę to co była na mnie - gdzieś słyszałem ze za wcześniejsze nie opłacone odpowiadają ci co wcześniej kupowali - na 100% nie wiem czy to prawda

To samo miałem ja. Pani w okienku nawet nie zainteresował dowód wpłaty do US. Pieczątki na umowie też nie miałem. Pytałem czemu to tak? Odpowiedziała, że od niedawna organu rejestrującego nie interesuje rozliczenie z US. To sprawa między właścicielem a US. Zdziwiło mnie to ale..... olałem to bo auto zarejestrowane i tego się trzymam.

Opublikowano

Poczekaj czy tamtemu uda się auto zrejestrować bo w Polsce co urząd to inaczej wymaga. Jak mu zarejestruje to zosatwił bym temat bo jak tylko z jednym autem tak zrobiłeś to US raczej nic nie bedzie robił w tej sprawie, przynajmniej u mnie tak było.

Opublikowano
  • Autor

Byłem dzisiaj w US. Mojego byłego auta (Golf II) w ich katalogu nie było. Golf III w tym katalogu miał cenę 2300 zł. :gwizdanie: Opowiedziałem swoją historię po czym "łaskawa" czarnulka poinformowała mnie, że nie mam obowiązku zgłaszania kupna (pieczątka na umowie) auta wartego poniżej 1000 zł, którego nie ma w katalogu. :polew: Podatek od zarobku na aucie (kupno za 850, sprzedaż za 950) to 19% z różnicy, czyli 19 zł. Gość miał dzisiaj rejestrować golfa. Mój telefon na razie milczy. Czas pokaże.

Opublikowano

numer od czarnuli zabrales? :decayed: