Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] nowe turbo - poddymianie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto dostalo nową turbine od AWX . Jest wirus jeszcze robiony na starej 146KM/360Nm. Wraz z podmianą turbiny został wyciety katalizator

Fura puszcza staszne bąki na niskich obrotach tzn przy ruszaniu i zimianach biegów.

Jak sie wkreci powyzej ok 1700 juz jest normalnie.

Pytanie czy przyczyną dymienia sa zle dobrane ilosci dawek na niskich obr. w stosunku do ilosci powietrza.

podobno wieksze turbo ma inny czas bezwładnosci / nadążności

czy może dodatkowo bedzie potrzebna regulacja sztangi?

Opublikowano

korekta programu.

Opublikowano

Auto dostalo nową turbine od AWX . Jest wirus jeszcze robiony na starej 146KM/360Nm. Wraz z podmianą turbiny został wyciety katalizator

Fura puszcza staszne bąki na niskich obrotach tzn przy ruszaniu i zimianach biegów.

Jak sie wkreci powyzej ok 1700 juz jest normalnie.

Pytanie czy przyczyną dymienia sa zle dobrane ilosci dawek na niskich obr. w stosunku do ilosci powietrza.

podobno wieksze turbo ma inny czas bezwładnosci / nadążności

czy może dodatkowo bedzie potrzebna regulacja sztangi?

korekta programu rozwiaze problem ....

Opublikowano

panowie..jest gorzej.. kopci na siwo smierdzi olejem i zniknelo mi z michy 1,5 litra oliwy po 500 Km. wiec to nie dawki. Pozatym dawki chyba bylyby widoczne czarnym dymem..a ja wydmuchiwany olej mam na tylnej klapie :kwasny:

i teraz czekam na diagnoze czy uszczelniacz w nowym turbo przepuszcza

..czy to moze pierscienie, - ale zapala ladnie .mocy nie brakuje to chyba kompresja jest.

co w montazu turbiny mozna zje***ć ? bo jakby uszczelniacz na lozysku wirnika bylby niesczelny to by waliło oliwą po wydechu przy wyzych obrotach gorzej.. a przestaje kopcic wtedy.