Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Chrobotanie przy skręcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy w dobrym miejscu, ale:

od kilku dni przy skręcie podczas parkowania takim o prawie jeden pełny obrót kierownicą (podczas powolnego toczenia się auta) słyszę takie chrobotanie jakbym na żwirze skręcał - nie jest to za każdym razem, trwa to max 1sek i nie brzmi tak jak przeguby - aczkolwiek dźwięk zużytego przegubu pamiętam sprzed kilku lat z forda focusa:) macie jakieś propozycje co najpierw sprawdzić?

zauważyłem pewną prawidłowość - dzieje się to tylko przy skręcie w lewo

Opublikowano

podłączam sie do pytania co to może być,gdyż mam takie właśnie dziwne chrobotanie u siebie.czy to nie czasem jakiś zapieczony sworzeń?

Opublikowano
  • Autor

u mnie na 99% to coś z lewej strony samochodu pojawia się najczęściej przy zawracaniu na trzy - a nie wierzyłem jak mówili że samochód jak stoi to się psuje:P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

podłączę się do tematu:

dziś również zaobserwowałem dziwny dźwięk tylko i wyłącznie w lewą stronę (takie chrapotanie).

Nie wiem co to może być, czy to możliwe że pompa wspomagania?

Dodam że 2 tyg temu wymiana rozrządu.

Opublikowano

stawiam na łożysko. Podnieś lewą strone , 3 bieg i rozpędź koło tylko pamiętaj aby podstawić kliny z drógiej : strony aby ci nie spadł z lwara. przy obracaniu się koła kręć kierą do momentu w którym to zazwyczaj słycha.Jak usłyszysz buczenie :gwizdanie:... to będzie łożysko. Na drugie stawiam przegub ...przeguby różnie się odzywają , nie zawsze tak samo, tak jak i łożysko- powodzenia :hi:

Opublikowano

Ja mam podobny problem z tym ze to brzmi jak by tarcie opony o cos metalowego jakby bierznik opony chwytał o podłoże i przeskakiwał słysze to przy pelnym skrecie i tylko na kostce brukowej włożonej na parkingach

Opublikowano

stawiam na łożysko. Podnieś lewą strone , 3 bieg i rozpędź koło tylko pamiętaj aby podstawić kliny z drógiej : strony aby ci nie spadł z lwara. przy obracaniu się koła kręć kierą do momentu w którym to zazwyczaj słycha.Jak usłyszysz buczenie :gwizdanie:... to będzie łożysko. Na drugie stawiam przegub ...przeguby różnie się odzywają , nie zawsze tak samo, tak jak i łożysko- powodzenia :hi:

Wielkie dzięki przemol za rade i cenne wskazówki... w weekend sprawdzę i dam znać czy trafna diagnoza, ale wydaje mi się że chyba strzał w dziesiątkę z tym łożyskiem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Wielkie dzięki przemol za rade i cenne wskazówki... w weekend sprawdzę i dam znać czy trafna diagnoza, ale wydaje mi się że chyba strzał w dziesiątkę z tym łożyskiem.

Pozdrawiam

cieszę się że mogłem pomódz :>