Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pomka spryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dawno kupiłem moje pierwsze audi a4. Wszystko Ok chodzi świetnie cena w porządku. Normalnie luksior. Ale tydzień po zakupie zorientowałem się ze nie mam zbiornika do spryskiwaczy ZONK:) Zbiornik już mam ale nie pasuje mi wtyczka do pompki. i tu moje pytanie. Czy kupić pompkę z dwoma wyjściami czy z jednym?? Podaje linki do porównania:

http://www.allegro.pl/item320791501_nowa_pompka_spryskiwacza_bmw_vw_mercedes_1j6955651.html

http://www.allegro.pl/item326232186_nowa_pompka_spryskiwacza_bmw_vw_mercedes_1j5955651.html

Nie wiem gdzie są przewody. Na razie znalazłem wtyczkę i jeden karbowany plastikowy(ale nie wiem czy to ten). Spryskiwacze mam 2 na masce z przodu i jeden w tylnej wycieraczce. Jak rozbiorę go żeby zamontować zbiornik to się okaże co z przewodami.

Opublikowano

z dwoma jedno na przednią szybę drugie na tylną

Opublikowano
  • Autor

A już chyba kapuje z dwoma jest do avanta a z jednym do sedana, bo w sedanie nie ma tylnej wycieraczki i spryskiwacza.

EDIT

Nie wiecie może czy przewodzik do tylnego spryskiwacza biegnie górą czy dołem tzn nad drzwiami czy pod drzwiami?

I czy jak spryskuje się szyby to dwie na raz czy można osobno?:)

Opublikowano

ja kupywalem identyczna jak nr.2 na zdjeciach w IC za 30zl do afn z 97r. czyli do twojego tez bedzie 2

PS.POMPKA JEST NA 2 PINY(bo sa tez 3 pinowe)

Opublikowano

Zobacz tez czy przypadkiem nie masz zbiorniczka do plynu tylniej wycieraczki z tylu po prawej stronie (po otwarciu klapki bedziesz widzial - pod pompka od centralnego) - niektore Avanty tak mialy. Jesli kupiles przedni zbiorniczek to zobacz czy nie jest on przygotowany pod pompke z czujnikiem poziomu - bedzie wtedy mial dodatkowy otwor. Byly tez pompki z okragla wtyczka.

Opublikowano

nom.. jak masz autko z FIS to masz prze....ane. Pompka z czujnikiem poziomu płynu kosztuje coś koło 250 PLN w IC...