Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pali bezpiecznik nr1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zmieniłem 2 dni temu i znów jest przepalony. Według informacji znalezionych w necie to bezpiecznik od podgrzewania dysz spryskiwaczy, ale miałem też uszkodzoną pompkę od sprysków reflektorów (wygląda jak rozmrożona), która w sumie mogła robic zwarcie (chociaż ona jest teoretycznie na bezp. nr3). Niestety w kilku różnych miejscach znalazłem inne opisy bezpieczników, a na klapce od bezpieczników wypisane jest tylko po jednym urządzeniu na danym bezpieczniku i nigdzie nie ma spryskiwaczy. Na dodatek mam spalony bezpiecznik nr10, który teoretycznie jest od zmieniarki i telefonu, a żadnego z tych nie mam w samochodzie, a jednak jest podłączenie do niego. Co na nim jeszcze może być? Czy były różne wersje podłączeń na skrzynce? Troszkę to pokręcone, bo się za bardzo bezpieczniki nie zgadzają z wyposażeniem :wallbash:

Pozdrawiam

G.

Opublikowano

Kolego. Proponuje Ci ściągnąć sobie książkę w PDF-ie "Sam Naprawiam Audi A4 i A4 Avant". Jest tego pełno na forum i w necie. Ja mam taką tylko całą książkę. Patrzyłem do niej za twoimi bezpiecznikami. I tak bezpiecznik nr 1 się zgadza, natomiast w książce bezpiecznik nr 3 to Oświetlenie, wycieraczki reflektorów; bezpiecznik nr 10 jest oznaczony jako wolny. Telefon to bezpiecznik nr 8; również telefon, radioodbiornik to bezpiecznik nr 37. Zmieniarki nie znalazłem. Nie wiem wg. których roczników aut była ta lista bezpieczników tworzona bo nie podano. Jeśli nie znajdziesz rozwiązania w necie musisz się udać do elektryka, żeby nie było poważniejszych uszkodzeń.

Opublikowano
  • Autor

@daniel-84 książkę ma i jest w niej opisane tak, jak piszesz. Inaczej niż w tabeli znalezionej gdzieś w necie... I właśnie nie ma w tej tabeli nigdzie spryskiwaczy reflektorów. Chyba czeka mnie przegląd instalacji... do tego przestał mi łączyć vag-com z modułem regulacji świateł - coś niedobrego się dzieje :confused4:

Pozdrawiam

G.

Opublikowano

F1 - Ogrzewane dysze spryskiwaczy przedniej szyby

F3 - Układ czyszczenia reflektora ,światło schowka podręcznego, światło przedziału silnikowego, układ klimatyzacji

F10 - Automatyczna regulacja zasięgu reflektorów

Opublikowano
  • Autor

@wraga dzięki wielkie, dzięki temu znalazłem odpowiedź na pytanie z innego wątku - czemu mi nie działało poziomowanie ksenonów :decayed:

Wiem już też, że pompka spryskiwacza nie pali bezpiecznika - pozostaje przeglądnięcie co z tymi grzanymi dyszami się dzieje...

Pozdrawiam

G.