Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spadek temperatury płynu chłodzacego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz :hi: , Termostatu nie będę ruszać natomiast czujnik zostanie wymieniony, jeszcze pytanie czy te odchylenie o 2mm wskazówki ma jakieś negatywne skutki?

Nie.

Ma i to wielkie :cool1:

Opublikowano

Jakie, oprocz zwiekszonego spalania?

To akurat nie zależy od wskazań wskazówki temp. ( G2 ) :cool1:

Zależy co w tym momencie wskazuje G62 ...

G2 jest głównie odpowiedzialny za klimatronik i zegary ... ECU też jakby nie było będzie dostawał fałszywe dane

Dużo gadać by było na ten temat , ja bym wymienił tak czujnik jak najszybciej , jak Ty zrobisz czy inni to już Twój ( czy tam Wasz ) problem

Opublikowano

Jeżeli to tylko G2 wariuje to jedynym negatywnym skutkiem będzie wariowanie wskazówki, tak mi się wydaje, chociaż Robert jest lepszym specjalistą, więc chylę czoło i przepraszam jak kogoś wprowadziłem w błąd :hi:

Opublikowano

Jeżeli to tylko G2 wariuje to jedynym negatywnym skutkiem będzie wariowanie wskazówki, tak mi się wydaje, chociaż Robert jest lepszym specjalistą, więc chylę czoło i przepraszam jak kogoś wprowadziłem w błąd :hi:

Tak jak mówisz , jeżeli tylko G2 "wariuje" to dla silnika nie będzie to jakimś mega negatywnym skutkiem , wiec "warto" by było :rolleyes: sprawdzić co wskazuje G62 , od G2 będziemy mieli głównie problemy z nagrzewaniem w środku auta , ale jakby nie było ECU silnika też będzie "głupiał" przede wszystkim gdy klimatronik będzie ustawiony na "AUTO" , silnik dłużej będzie się rozgrzewał itp. ...

Opublikowano

Jak sprawdzić przez VAG-COMa czy i w jakim stopniu ten czujnik przekłamuje? Chociaż i tak dla świętego spokoju go wymienię.

Ma ktoś numer tego czujnika dla silnika AVJ?

Opublikowano

Przez Vaga można porównać wskazania obu czujników i wtedy będzie wiadomo o ile przekłamuje. Co do nr czujnik proszę Cię bardzo 059 919 501 A :cool1:

Opublikowano

Możesz podpowiedzieć jak wygląda to porównanie (przypuszczam że w blokach pomiarowych) mam je zrobić na zimnym silniku po dłuższym postoju czy bezpośrednio po jeździe?

Opublikowano

Nie, nie jest to problem ale akurat ten temat bym z góry odrzucił ponieważ dotyczy TDI a tak dzięki tobie go przejże.

Opublikowano

Pamiętaj że elektronika z tdikami ma bardzo dużo wspólnego, nie tylko czujniki i warto tematy tdi przeglądać.

Opublikowano

Ok dzieki za rady będe je juz przeglądać. A macie może jakieś pomysły czemu auto odpala za drugim razem gdy temperatura na zewnątrz jest powyżej 10C i stoi w niej jakieś 2-3h bo niestety mechanicy nie maja pomysłu.

PS. Poniżej tej temperatury auto pali od "strzała".

Opublikowano

Czujnik temp. sprawdzony ? Ale tak jak się go powinno sprawdzić :cool1:

Opublikowano

Niestety nie sprawdzony z powodu braku czasu pewnie dopiero w wigilie rano sie uda to zrobic.

Opublikowano

witam mam podobny problem a mianowicie temperatura trzyma sie w granicach 70 i prawie wogole nie dochodzi do 90 dodam ze mam silnik 2,5 quattro o mocy 180 z chipem na 205 i zastanawia mnie jeszce jedna rzecz ze wiatrak wentylatora sie zalacza odrazu po odpaleniu samochodu nie zaleznie czy jest zimny czy cieply

Opublikowano

Wymień czujnik. U mnie też się włączał od razu po starcie i to wina czujnika. Na vagu będzie na pewno błąd.

Opublikowano
  • Autor

witam mam podobny problem a mianowicie temperatura trzyma sie w granicach 70 i prawie wogole nie dochodzi do 90 dodam ze mam silnik 2,5 quattro o mocy 180 z chipem na 205 i zastanawia mnie jeszce jedna rzecz ze wiatrak wentylatora sie zalacza odrazu po odpaleniu samochodu nie zaleznie czy jest zimny czy cieply

a jeździsz w zimie na klimie???

jak tak to masz odpowiedź przy włączonej klimie wiatrak się obraca non stop.

wyłącz klimę i nie będzie się obracał .

ostawiał bym bardziej termostat lub czujnik

Opublikowano

A nie jest tak ze ponizej +5 st C klima sie nie zalacza?

Opublikowano

A nie jest tak ze ponizej +5 st C klima sie nie zalacza?

Bodajże poniżej 2.5oC , w [b5] przed liftem poniżej 5oC