Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Wymiana wszystkich kluczyków i stacyjki po kradzieży kluczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Na ostatnim weekendzia miałem niemiłą przygodę.

Ukradli mi kluczyki do samochodu i złodziej był w moim aucie, zabrali kilka rzeczy np cb radio.

Sprawę zgłosiłem na policji ale złodziej nadal ma kluczyki.

Czy ktoś mógłby mi pomóc i opisać jak mogę zmienić wszystkie zamki oraz jak zrobić aby starym kluczykiem nie można było otwierać zamykać samochodu.

Rozmawiałem z jednym mechanikiem który powiedział że nawet jak się wszystko pozmienia (zamki i immobilizer) to i tak z pilota w kluczyku będzie mógł otworzyć auto. Czy to prawda ?

z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Co do pilota, to nieprawda, wystarczy wymazać z pamięci komfortu stare piloty i zaprogramować nowe.

Co do zamków i stacyjki, niekoniecznie musisz je wymieniać, dobre zakłady zajmujące się kluczykami i naprawą zamków oferują usługę zmiany kolejności zapadek we wkładkach i dorabiają pod to nowe klucze, cena na pewno niższa niż komplet zamków, popytaj.

Opublikowano

ooo to tak mozna??

...dobre zakłady zajmujące się kluczykami i naprawą zamków oferują usługę zmiany kolejności zapadek we wkładkach i dorabiają pod to nowe klucze...

sam potrzebuję zmienić wkładki bo mam dwa różne klucze...

pilot to chyba nie problem kupić na allegro?? wymazać stary a w to miejsce zakodowac tego z allegro?

Opublikowano

OK, dzięki za info.

A czy ktoś może wie gdzie w okolicach Lublina można takiego fachowca od kluczyków znaleźć ? [br]Dopisany: 02 Grudzień 2011, 08:40_________________________________________________Już zrobione,

skończyło się na kuponie nowej stacyjki i zmianie zapadek w pozostałych zamkach.

Moduł komfortu przeprogramowany, stare kluczyki pousuwane, nowe zaprogramowane.