Opublikowano 2 Grudnia 201114 l Z okazji powiększenia się rodziny przyszedł czas na uzupełnienie parku maszyn o jakiś sprytny dupowóz. Wybór padł na A4 B7, padł dlatego, że udało się znaleźć całkiem ciekawy egzemplarz. Przede wszystkim bezwypadek, wszystkie elementy w oryginale, do końca serwisowany w aso, pełna historia a jest co czytać. Np nowy silnik wraz z osprzętem, PD, turbo itp. Nowy kompresor od klimy i milion innych rzeczy. Ktoś miał pecha do tego samochodu. Szale przechylił popsuty multitronic, popsuty mechanicznie co najśmieszniejsze. Poprzedni właściciel już nie wytrzymał i zostawił w rozliczeniu za B8. Wyposażenie: - 16” felgi - Podłokietnik przód / tył - Sportowe siedzenia. (pakiet sport) - Grzane siedzenia przednie z szufladką z dołu i siatka z tyłu. - Kierownica multifunkcyjna. - RNS-E - Aktywne głośniki plus subwoofer (nie bose) - Kolorowy FIS - Uchwyt na telefon CULLMANN pod 6310i - PDC tył - El. ustawiane i grzane lusterka zewnętrzne - El. szyby przód (tył korbki) - Dekory, rybia łuska - Podgrzewane spryskiwacze - DRL - Tempomat - BiXenon - Zawieszenie 1BE (do zmiany sprężyny) Mody: - Manualna sześciobiegowa skrzynia HCF - 18” felgi (już są, czekają na sezon) - Zewnętrzny s-line, z czarnym grilem jak również tylna dokładką w tym kolorze (przód już czeka). - Sprężyny Eibach (już czekają ) - Hamulce z 3.0 TDI (już czekają) - Czarny sufit (czeka) - El. Tylnych szyb - Trójramienna kierownica ze spłaszczonym dołem. (custom by carsdream, czeka na poduszkę) - Okolice 200KM, wywalenie dpf, hybrydowe turbulum i drugi cooler powinno załatwić sprawę. Jeśli nie to dołoży się do zestawu hybrydowe PD. Foty jeszcze z ogłoszenia, przy wymianie skrzyni nie miałem czasu na robienie zdjęć poza tym samochód już długo nie był myty Te już moje I foto felunku który się sezonuje. Hamulce 320mm, jak by ktoś pytał to tarcze 320mm z A6 C6, za cholere nie podjeda do A4 B6/B7 Kierownica od carsdream.com A co, dam jeszcze pełne zestawienie kodów wyposażenia Kody wyposazenia audi E0A = no special edition brak specjalnej edycji 7A0 = bez cd/zmieniarki 4UE = airbag kierowcy i pasażera z przodu 6XC = Lusterko zewn. elektr. Ustawiane 5SL = zewnetrzne lewe lusterko wsteczne: nie sferyczne 1KD = tarczowe hamulce tylne 1LB = tarcze hamulcowe z przodu 1BE = zawieszenie sportowe 3FA = brak szyberdachu 7X1 = Parktronic 4R5 = okna elektryczne z przodu, z tyłu korby F0A = standardowe wyposazenie (nie jest to pojazd specjalnego przeznaczenia) 8GU = alternator 140A 0G7 = Multitronic 3NZ = tylna kanapa nie dzielona, oparcie dzielone U2A = wskazniki z predkosciomierzem w km/h, zegarek sterowany falami radiowymi, obrotomierz (?) i licznik chwilowy przejechanych kilometrow X0A = program sprzedaży w Niemczech 1N1 = wspomaganie kiery 2ZQ = skorzana kiera, wielofunkcyjna 8Z5 = typ 1 systemu chlodzenia silnika 7Q2 = System nawigacji satelitarnej (color) 7K0 = brak kontrolki cisnienia w oponach 4X3 = Z bocznym airbagiem (kurtyną powietrzną) (Przód) 2K1 = wzmacniane zderzaki 3L3 = fotele przednie z regulacją wysokości 3Y0 = brak rolety przeciwsłonecznej 4K4 = centralny zamek sterowany radiowo zdalnie obslugiwany z wewnatrz i oddzielne otwieranie bagażnika 5D1 = Zamek centralny zdalnie sterowany 433,92MhZ 1SA = brak dodatkowej ochrony silnika Q1D = przednie fotele sportowe 4GF = Szyba czołowa (klejona) zielona 6TS = Lusterko zewn.(asferyczne) z dużym J1U = Akumulator 5TE = Aluminiowe wkładki ozdobne 0YK = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 10 0JH = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 1ba:1386-1435; 1bj:1386-1435 TR0 = Silnik 4-cylindrowy wysokoprężny turbo 2,0 l litera kodowa 8Q3 = Autom. dynamiczna regulacja zasięgu refl. 9Q4 = WyŚwietlacz wielof. z wyŚwietl. przeglĄdów D7N = Silnik 4-cylindrowy wysokoprężny turbo 2,0/103kw tdi pd C7A = Obręcz koła ze stopów lekkich 7j x 16 4KC = Szkło atermiczne-dookoła, zielony 7GG = Koncepcja spalin: eu4
Opublikowano 2 Grudnia 201114 l no ładne ładne autko powodzonka rzyczę 200 km osiągalne walnij turbo caha i centralny IC i nie wiem czy wtryski ogarną
Opublikowano 2 Grudnia 201114 l Autor no ładne ładne autko powodzonka rzyczę 200 km osiągalne walnij turbo caha i centralny IC i nie wiem czy wtryski ogarną Turbo bedzie na bank jakas hybryda, nie chce mi sie przeplacac za np taka z caha. Na razie plan jest taki ze trzeba pojeździć z miesiąc i zobaczyć czy wszystko jest tak jak należy, jeśli będzie, to delikatny wirus a na wiosnę komplet gratów i celowanie w okolice 200KM
Opublikowano 2 Grudnia 201114 l :good: daj foto srodeczka (foteli) wywal hak ,zlikfiduj oznaczenia z tylnej klapy :gwizdanie: lotka s-line dołóz i bydzie graty autka
Opublikowano 2 Grudnia 201114 l Autor Oznaczenia faktycznie wylatują Hak zostaje, to oryginał, już siedzi w bagażniku i czeka aż głowa rodziny kupi sobie jakieś enduro żeby miał co wozić Lotka oczywiście z czasem też zagości, razem z dolnymi listwami drzwi, żeby S-line stało się zadość.
Opublikowano 2 Grudnia 201114 l hmm po co wgrywac wirusa skoro potem grubszego moda planujesz a hybrydowa turbinka to jaka to? daj przykład jakis:) i pomyśl przy okazji o dpf :>
Opublikowano 2 Grudnia 201114 l Autor A jakoś tak mam, że nie lubię seryjnych programów, poza tym od razu będę wiedział mniej więcej na czym stoję. O DPF jest w pierwszym poście, co do turbiny... zobaczymy co doradzi tuner. Mam o tyle dobrze że nie muszę się o to martwić. Jak zapadnie decyzja to na pewno się pochwalę :> Zostaje jeszcze kwestia wałków. Tak mi chodzi po głowie montaż czujnika i wskaźnika ciśnienia oleju, oem jest praktycznie zero jedynkowy. Po zamontowaniu dodatkowego będę wiedział co mniej więcej dzieje się z silnikiem.
Opublikowano 2 Grudnia 201114 l to zamiast montować czujnik to lepiej wywalić odrazu i klopot z glowy ja mam po weekendzie do odbioru juz po programie dpf i walkach zobaczymy jak to chodzi;} ale imbusik jak wzialem do reki to juz zjechany byl troche i silnik chodzil nie rownomiernie
Opublikowano 2 Grudnia 201114 l Autor Z niecierpliwością czekam na (kolejne) wyniki. Wałki zostsają jak na razie, Zobaczymy co się będzie z nimi działo.
Opublikowano 6 Grudnia 201114 l zobaczymy ile skrzynia wytrzyma jak tak drastycznie zwiekszysz moc bedzie ciekawe doswiadczenie
Opublikowano 6 Grudnia 201114 l juz nie jedni jezdza z mocą 190 + i jakoś nie narzekają oczywiscie ale nie w dieslu 2.0 ze 140 konnym silnikiem z multitronikiem w seri
Opublikowano 7 Grudnia 201114 l w 2,0 dieslu ze 140 konnym silnikiem w manualu a to juz zasadnicza rożnica
Opublikowano 7 Grudnia 201114 l w 2,0 dieslu ze 140 konnym silnikiem w manualu na fotkach widze automat dlatego tym sie sugerowalem
Opublikowano 8 Grudnia 201114 l Autor Auto przyjechało... Trzeba się brać za sprzątanie i przygotowanie na ciężkie zimowe warunki. Żeby tylko ta pogoda zechciała być lepsza Co do skrzyni to wystarczyło przeczytać dokładnie pierwszy post. Kupiłem co prawda z multi ale ów skrzynia była w nietypowym miejscu - w bagażniku Szybkie kompletowanie części i zagościł sześciobiegowy manual o oznaczeniu HCF (do wyboru mialem jeszcze JEM ale nie moglem odszukać jego przełożeń) Z nowości, zamówiona kierownica, może będzie na święta. Potrzeba mi tylko poduszki Ew zaślepki do trójramiennej.
Opublikowano 8 Grudnia 201114 l Zastanawiam sie nad dwumasem,ale raz ze raczej po niskim przebiego a takiego raczej nie masz,a dwa ze nie wiem czy pasuje z 2.0
Opublikowano 8 Grudnia 201114 l Autor Dwumas ma raczej nalatane tyle co buda, czyli 190k. Chociaż historie serwisową mam długa, jutro sprawdzę czy i do dwumasa się nie dobierali