Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAGA] Instalacja telefoniczna w podłokietniku vs. BT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajomy nabył autko w którym jest fabryczny telefon w podłokietniku, z tym że ma samą bazę bez telefonu - co to za ustrojstwo? i jaki tam telefon siedział?

Po kodach wyp. - nie wiem koleś rozszyfrowywał je niby, coś o tel. było ale nie wiadomo czy dotyczy też BT

Przez MMI - telefon nie wykrywa przez BT sterownika

Poprzez VCDS - zmieniliśmy [77 - Telephone] => [Adaptation - 10] => Channel 133 => wpisałem 0 (0= BT OFF, 1= BT ON) nic to nie pomogło.

Mała zagadka? Sterownik w głównym oknie ani po wejściu w [coding] nie wyświetla wartości kodowania:

Address 77: Telephone Labels: 4E0-910-336.lbl

Part No: 4E0 910 336 M

Shop #: WSC 00000 000 00000

Kto podpowie jaka tam instalacja telefoniczna siedzi i jak sprawdzić czy jest BT w aucie?

No i co z tym kodowaniem?

Opublikowano

4E0910336M jest to właśnie Bluetooth... Może klon VCDSa w B8 robi takie numery że nie pokazuje kodowanie jak sterownik jest nie zakodowany... :gwizdanie: Jak co mam Adakowy kabel, możesz wpaść to poupalamy to B8 :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Faktycznie obsługuje BT ... to jak go odpalić? Wiem że przez kodowanie... ale jak nie dało się zczytać?[br]Dopisany: 02 Grudzień 2011, 20:57_________________________________________________Może ktoś sprawdzić lub podpowiedzieć co z tym kodowaniem dla telefonu - 77

VCDS jakoś nie wyświetlał go powejściu w kodowanie też czyste pozycje... :mysli:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Koleś mi się przypomniał z tym BT ... dalej nie uruchomił.

Macie jakieś pomysły - może ktoś ma taki sterownik tel i może podać kodowanie i adaptacje, a może w samym MMI trzeba cos przestawić?

Opublikowano

w MMI trzeba włączyć BT no ale to pewnie robiliście co :whistling:- tak tylko dopisałem bo czasem proste przyczyny są najtrudniejsze do znalezienia :wink:

Opublikowano
  • Autor

VCDS zapodałem jeszcze raz BT na ON do tego kodowanie jak w zrzucie od Grześka tyle że na końcu xxxxx20 bo pod EN(UK) - tak jak wspomniałem wcześniej nic nie pokazywał w polu kodowania - po kodowaniu był już mój wpis, był reset MMI

soft w MMi koleś twierdzi że jest ten nowszy - pewnie 5570

może trzeba dograc soft od BT czy jak??

Auto z instalacją w podłokietniku, może fabryka powyłączała BT bo sterownik 4E0910336M ma BT. Może w jakiś innym sterowniku trzeba by coś przestawić

ps. Tak na marginesie - zapchanie DPF po jeździe z wypalaniem (jeszcze bez ingerencji VCDSem) mogło spaść na poziom 7 gram.

Opublikowano

Sprawdzcie jeszcze w 07 Control Head ---> w adaptacji 10 ---> channel 6 jaka jest wartość :wink:

078xh.jpg

Opublikowano
  • Autor

OK zerknę

Koleś ma mapy 2008 czy jak zapoda sie mapy 2012 to BT pociągnie jakiś update?

Opublikowano

Bez problemu mu pojdą mapy 2012 :wink: automatycznie sie zainstaluje soft .

BT nic sie nie aktualizuje jezeli chodzi o MMI 2G .

Opublikowano
  • Autor
Sprawdzcie jeszcze w 07 Control Head ---> w adaptacji 10 ---> channel 6 jaka jest wartość :wink:

Niestety ... w grupie 06 była zapisana wartość 16 rozumiem że tak ma być (dotyczy to chyba bazy w podłokietniku)

w tym sterowniku (07 - Control Head) w kanale 12 jest coś na temat BT - zmieniałem z wartości 2 na 1 ale nic to nie pomogło

ps.w tych adaptacjach jest też kanał do resetu MMI, użyteczna rzecz ;) zamiast klikania na panelu

Jakieś pomysły co do tego BT?

na tym filmiku (ok. 25 sek.) np.

Audi Bluetooth Set-Up - YouTube

gościu po wciśnięciu TEL ma opcję "Search for new mobile phone", u kolegi nie ma tej opcji a w tym okienku pisze w trzech linijkach info o braku połączenie z tel.

Opublikowano

U mnie tez nie ma tej opcji ***** Search for new mobile phone**** telefonem szukam urzadzeń .

Sprawdzcie jeszcze w telefon 77 ---> Adaptation 10 --->

Channel 133 --->

0 - OFF Bluetooth

1 - Bluetooth

Opublikowano
  • Autor

to może ta opcja dotyczy 3G...

Oczywiście 77 -> 10 -> 133 -> 0= BT OFF (1= BT ON) sprawdzałem jest na "ON" :decayed:

Mam już zakusy aby fizycznie sprawdzić czy ten moduł tel. dostał antenkę BT

Opublikowano
  • Autor

zamówione 8K0998961 - będzie na jutro

---------- Post dopisany 01-08-2012 at 22:14 ---------- Poprzedni post napisany 31-07-2012 at 13:14 ----------

No to temat z BT nie rozwiązany.

Kolega bawiąc się zapodał bootloadera ... no ale nic to nie przeszkadzałoz tym, prosił o aktualizację nie zważając na żadne przyciski resety czy zamkniecie auta - efekt taki że rano aku było padnięte.

Po wrzuceniu CD 1 - Aktualizacja do wersji 5150 - aktualizacje odrazu ruszyły i się zainstalowały. W kolejnym kroku poszła CD 2 - CleanUp BT i jego aktualizacja - ale niestety tu żadna aktualizacja nie zastartowała podając komunikat że nie wybrano urządzeń do aktualizacji, następnie poszła CD 3 - Aktualizacja pozostałych komponentów - do wersji 5570.

Wgrało się ale z BT nic się nie zmieniło - CD 2 nie chce ruszyć z aktualizacją a na niej siedzi BT.

Nie wiem już rozkładam ręce powoli bo koncepcje się wyczerpują.

Aha jest mały plus aktualizacji - ruszył SDS ale co dziwne wg mnie tylko dla Telefonu .... f*ck tylko że nie może się sparować i do kitu to wszystko.

Jest szansa na pełny SDS (navi, radio, audio, tel)

macie pomysły dot, BT- czekam na propozycję

ps. Wielka prośba do Grześka o zrzut adaptacji i kodowania z 07 i 77

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

sprawdzane kilkoma telefonami - czy to nie to ten rodzaj BT który paruje się tylko z ori słuchawką (kilka takich tematów wyczytałem na forum A6)?

Opublikowano

A są jakies błedy ?

U mnie w MMI 2G nawet po zmianie tunelu srodkowego i wywaleniu instalacji pod telefon wszystko smiga bez problemu .

Sprawdziłbym jeszcze w 07 Control Head w zielonym MENU telefon .