Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Komputer stacjonarny do max 2500zl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie... Chciałbym zakupić sobie coś takiego do grania :naughty: Mam laptopa i w sumie dobrze mi sluzy ale jednak nie daje rady przy w miare nowych grach :kwasny:

Kiedys orientowałem sie w czesciach itp ale teraz nie wiem co wybrać :decayed: Mozecie cos polecić?? Może ktoś składa stacje na forum?? :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Patrzac na allegro widzialem kilka sztuk za okolo 2500zl z prockiem i7 i 8gb ramu :gwizdanie: Wiec tutaj jakos srednio :thumbdown:[br]Dopisany: 05 Grudzień 2011, 20:40_________________________________________________chociażby ten http://allegro.pl/pcs-samurai-i5-2500-gtx-460-1gb-8gb-ddr3-750gb-i1952089693.html

Opublikowano

kup sobie ps3 ,do grania idealna :gwizdanie:

Opublikowano

Patrzac na allegro widzialem kilka sztuk za okolo 2500zl z prockiem i7 i 8gb ramu :gwizdanie: Wiec tutaj jakos srednio :thumbdown:[br]Dopisany: 05 Grudzień 2011, 20:40_________________________________________________chociażby ten http://allegro.pl/pcs-samurai-i5-2500-gtx-460-1gb-8gb-ddr3-750gb-i1952089693.html

Jest tam i5 to raz a dwa, że ma kiepski zasilacz.. i jeszcze te zwroty: "zależnie od dostępności"

Opublikowano

to i5 to już jest słaby procesor ??? :mysli:

Opublikowano

Oczywiście, że nie ale w pierwszym poście było najpierw o i7 a później link do allegro z i5;)

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście, że nie ale w pierwszym poście było najpierw o i7 a później link do allegro z i5;)

no tak tylko z tej stronki co podales maja i3 a przewaznie amd. chociaz teraz nie wiem co lepsze amd czy intel ;(

Opublikowano

intel droższy , amd tańszy...co lepsze to nikt do końca nie wie...ja osobiście hulam na intelu :gwizdanie:

Opublikowano

Zainwestuj najwięcej w grafikę i rozwojową płytę główną byś mógł do niej np. za 2-3 lata nowy sprzęt zapodać.

Ja teraz po 4 latach zarzuciłem GF GTX 560 Ti i wszystkie gry mi na full śmigają nawet BF3 a reszta kompa przed 4 lat :decayed:

Opublikowano

Patrzcie na ceny dyskow :shocked: 1 TB to 1/5 budzetu :kox: nienajlepszy czas na składanie kompa.

Opublikowano

Patrzcie na ceny dyskow :shocked: 1 TB to 1/5 budzetu :kox: nienajlepszy czas na składanie kompa.

Dokładnie, przez tą powódź w Tajlandii to dyski w uj poszły w górę i nie tylko dyski :thumbdown:

Ja bym się wstrzymał i poczekał jak sytuacja po nowym roku będzie wyglądała, styczeń/luty.

Sam chciałem kupić dysk twardy ale jednak się wstrzymałem, żałuję teraz że nie kupiłem dysku zewn. 500GB za 139zł jak kiedyś miałem na promocji w pracy, teraz ten sam kosztuje 269zł :wallbash:

Opublikowano

1TB Samsung kosztowal ok 180zł 3,5 cala a teraz 440 min :shocked: jest masakra, choć i tak to sztuczne windowanie cen bo wiekszosc polskich sprzedawców jest za cienkich w uszach zeby brali bezposrednio od producentow wiec i tak mieli stary zapas po starych cenach a teraz chca sie dorobic.

Opublikowano

danielom sądzę, że tu nie masz racji. Popatrz na to z innej strony. Jak ty byś miał szanse sprzedać coś za 300% ceny zakupu to też byś to zrobił, a nie sprzedawał z normalną marżą. To samo robią hurtownie w PL i nie tylko w PL, ale na całym świecie. A co do tematu to kolega pewnie ma jakiś dysk w starym kompie, więc ja bym radził kupić kompa bez dysku i jak sytuacja z dyskami się unormuje dokupić dysk.

Analogia. Wymieniasz relingi srebrne na czarne, bo te ci się lepiej widzą. Stare Ci zostają i tak na prawdę nie masz co z nimi zrobić, więc są dla ciebie bezużyteczne i w zasadzie nie przedstawiają dużej wartości (ewentualnie możesz użyć ich do zrobienia jakiegoś fajnego mebla w domu), więc czemu na allegro lub na forum w dziale sprzedam są takie ceny?? Odpowiem - bo jest popyt na te części :good:

Opublikowano

Analogia. Wymieniasz relingi srebrne na czarne, bo te ci się lepiej widzą. Stare Ci zostają i tak na prawdę nie masz co z nimi zrobić, więc są dla ciebie bezużyteczne i w zasadzie nie przedstawiają dużej wartości (ewentualnie możesz użyć ich do zrobienia jakiegoś fajnego mebla w domu), więc czemu na allegro lub na forum w dziale sprzedam są takie ceny?? Odpowiem - bo jest popyt na te części :good:

Sztuczne windowanie cen na tym forum jest codziennościa wiec to zadne porownanie. Wiadomo że każdy chce sprzedać drożej, takie prawo rynku, mimo to fakt jest taki ze kupili w wiekszosci po starych cenach i nie powiesz mi że nie, a jak sprzedaja to tego juz nie zmienimy.

Opublikowano

Jak w temacie... Chciałbym zakupić sobie coś takiego do grania :naughty: Mam laptopa i w sumie dobrze mi sluzy ale jednak nie daje rady przy w miare nowych grach :kwasny:

Kiedys orientowałem sie w czesciach itp ale teraz nie wiem co wybrać :decayed: Mozecie cos polecić?? Może ktoś składa stacje na forum?? :gwizdanie:

rozumiem, że ma to być cała nowa buda z monitorem +mysz i klawiatura?

Jeżeli tak to albo i3 Intela albo coś 4 rdzeniowego z AMD.

Ostatnio jestem w temacie bo chciałem złożyć sobie kompa, ale po zwyżce euro i dolara procesor i5 2500k który mnie interesuje wzrósł z 700 do ponad 900zł :thumbdown: więc na razie odpuściłem temat. Jak coś to pytaj... i nie kupuj gotowców z alledrogo (na większości for komputerowych jest oddzielny temat z historyjkami ludzi po zakupie takich składaków) bo najczęściej dają najgorsze płyty główne więc nic nie podkręcisz i raczej za słabe kart graficzne do reszty

Sam dałeś przykład takiego złomu: procesor szybki ale gdyby miał dopiskę "k" można było by go podkręcić do 4,5GHz, dysk starszego typu, pamięci ram wystarczy 4Gb w jednej kości a druga dokupisz za niecałe 100zł jakbyś jednak potrzebował więcej w przyszłości; płyta główna najtańsze badziewie nie wiem jaki ma sekcje zasilania ale pewnie słabe, może z 300-400MHz podkręcisz; grafika stary model więc tanio kupują; dzwiękówka i sieciówka na płycie to standard; nagrywarka normalna; i teraz dojdę do najciekawszego elementu jakim jest zasilacz: super firma jedne z pierwszych miejsc w rankingu najlepiej palących się zasiłek :polew: 600W chyba w marzeniach :thumbdown: obudowy też najtańsze na rynku, cianka blacha wpadająca w wibracje ale najważniejsze, że świeci jak psu jajca :decayed:

sorki za słabą składnię ale się spieszę a chciałem żebyś nie popełnił błedu z zakupem szmiry, już lepsza byłaby konsola

Opublikowano

Ostatnio jestem w temacie bo chciałem złożyć sobie kompa, ale po zwyżce euro i dolara procesor i5 2500k który mnie interesuje wzrósł z 700 do ponad 900zł :thumbdown: więc na razie odpuściłem temat. Jak coś to pytaj... i nie kupuj gotowców z alledrogo (na większości for komputerowych jest oddzielny temat z historyjkami ludzi po zakupie takich składaków) bo najczęściej dają najgorsze płyty główne więc nic nie podkręcisz i raczej za słabe kart graficzne do reszty

Sam dałeś przykład takiego złomu: procesor szybki ale gdyby miał dopiskę "k" można było by go podkręcić do 4,5GHz, dysk starszego typu, pamięci ram wystarczy 4Gb w jednej kości a druga dokupisz za niecałe 100zł jakbyś jednak potrzebował więcej w przyszłości; płyta główna najtańsze badziewie nie wiem jaki ma sekcje zasilania ale pewnie słabe, może z 300-400MHz podkręcisz; grafika stary model więc tanio kupują; dzwiękówka i sieciówka na płycie to standard; nagrywarka normalna; i teraz dojdę do najciekawszego elementu jakim jest zasilacz: super firma jedne z pierwszych miejsc w rankingu najlepiej palących się zasiłek :polew: 600W chyba w marzeniach :thumbdown: obudowy też najtańsze na rynku, cianka blacha wpadająca w wibracje ale najważniejsze, że świeci jak psu jajca :decayed:

sorki za słabą składnię ale się spieszę a chciałem żebyś nie popełnił błedu z zakupem szmiry, już lepsza byłaby konsola

I podpisuje się pod tym dwiema rękami.. najważniejsze to mocny zasilacz, dobra MoBo, która da możliwość rozbudowy w przyszłości.

Przy obecnych warunkach panujących na świecie sam wstrzymałem się z zakupem komputera.

Opublikowano
  • Autor

nie potrzebuje monitora :wink4: Bede podpinal pod tv :naughty:

Opublikowano

jak jeszcze zainteresowany, to mam dostęp do dobrych cen w dystrybucji, mogę złożyć na gotowo.

szczegóły na PW.

w tej kwocie spokojnie zmontujemy maszynę do giercowania wystarczającą na 3 lata.

pzdr.

Opublikowano
  • Autor

jak jeszcze zainteresowany, to mam dostęp do dobrych cen w dystrybucji, mogę złożyć na gotowo.

szczegóły na PW.

w tej kwocie spokojnie zmontujemy maszynę do giercowania wystarczającą na 3 lata.

pzdr.

dzieki wielkie :good: Narazie mam inny wydatek(fele :decayed: ) Ale nie długo się odezwe :wink4: