Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Pompka spryskiwacza - jak naprawic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmm z tego co mi wiadomo to w avancie jest osobny zbiornik na tylna szybę więc i wychodzi na to że ma on osobną pompkę.

to chyba zalezy od roku, bo ja akurat w swoim mam jeden zbiornik

ja też mam jedenzbiornik '98

Opublikowano

ja mam '97 i mam dwa, w bagażniku po prawej stronie w nadkolu jest na tylna szybe.

i jak rozwiązał ktoś ten problem?

Opublikowano

Ja mam '98 i mam jeden zbiornik z pompką na przednią i tylną szybę.W sobotę bawiłem się z wykręcaniem zbiornika - wszystko trochę zajęło - zdjęcie nadkola - ale pomogło, bo się okazało, że wtyczka od pompki była po prostu "wyciągnięta" - nie dochodziła do końca, stąd problemy od kilku tygodni ze spryskiwaczami - raz działały a raz nie (częściej nie działały). Na wszelki wypadek jeszczą ją przeczyściłem i znów szyba stała się czysta :>

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

jak rozebrać tą pompke ??nie moge sobie z tym poradzić?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

witam

A4b5 avant 1996, zbiorniczek płynu do spryskiwaczy / z silniczkiem/ , w bagażniku.

czy ten silniczek jest rozbieralny?

Napięcie dochodzi , a silniczek nie pracuje,...

Jakie powinno być prawidłowe podłączenie przewodów do silniczka / przewody w kolorze brązowym i zielonobiałym, styki oznaczone jako nr 1 i nr 2./[br]Dopisany: 26 Sierpień 2010, 21:45_________________________________________________ponawiam pytanie :

w jaki sposób rozmontować obudowę tego silniczka

Opublikowano

kup nowy silniczek, koszt ok 50zł o ile się niemyle i masz spokój na długi długi czas :wink4:

• 2 lata później...
Opublikowano

Tymczasowo, jeżeli przestanie działać pompka gdzieś w drodze, można postukać np.zapalniczką w obudowę. Mi taka naprawa wystarczyła na jakieś dwa lata. Wczoraj znowu pompka się zbuntowała. Prawdopodobnie ma to związek z niską temperaturą jaka ostatnio się rozgościła.

• 2 lata później...
Opublikowano

Czytam I moj problem to tez niedzialajaca pompka bo jej nie slysze . Nie otwiera mi strony ze zdjeciem lokalizacji ktore ktos wrzucil . Prosze o fotke gdzie jest pompka od spryskiwaczy . Jeszcze jedno banalne pytanie jak moge dodac fotke bo jestem nowy tutaj a mam zrobione zdjecie jakiegos wezyka ktory nie jest nigdzie podlaczony moze ktos by pomogl z ustaleniem co to za przewod ? Pozdrawiam