Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Problem z wycieraczkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po dłuższym pobycie na delegacji około 3 miechy nie działają wycieraczki .Na początku chodziły i co raz po malej i stanęły,. Wyświetla też serwis ale to chyba od wymiany oleju raczej chyba nie ma nic w spolnego nie wymieniony olej do wycieraczek.Ale też mnie dziwi i temperatura niska silnika po dłuższej jeżdzie.

Proszę o pomoc

Opublikowano

Włącz wycieraczki, otwórz maske i zobacz czy silniczek od wycieraczek działa. Jak dobrze pamiętam a4 miały taką przypadłość zacierających sie ramion. moze jak tyle stał to przyłapała gdzieś rdza i oberwało

Opublikowano

Witam, po dłuższym pobycie na delegacji około 3 miechy nie działają wycieraczki .Na początku chodziły i co raz po malej i stanęły,. Wyświetla też serwis ale to chyba od wymiany oleju raczej chyba nie ma nic w spolnego nie wymieniony olej do wycieraczek.Ale też mnie dziwi i temperatura niska silnika po dłuższej jeżdzie.

Proszę o pomoc

Musisz wymontować mechanizm wycieraczek i przesmarować ruchome trzpienie na których masz przykręcone ramiona. Po pewnym czasie dostaje się tam pył który powoduje ich zacieranie.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki trzeba będzie tak zrobić nie ma wyjścia, ogólnie to kicha z tym mechanizmem z tego co się dowiedziałem. :thumbdown:

Opublikowano

W dziale zrób to sam masz piękne fotostoty dotyczące twojego problemu :hi:

Opublikowano

a co do temperatury to może masz walnięty termostat, albo wiskoza kreci sie cały czas(tzn jest zapieczona)

Opublikowano
  • Autor

Tak dzięki zdążyłem już wcześniej przeczytać ten temat. Pojadę do takiego mechaniora zna temat nie chce co zepsuć przy okazji rozbierania. :good: