Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Parkujesz - Zdrapujesz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

akcja jak najbardziej pożądana. zamiast naklejki w formacie A4, waliłbym na całą szybę. od dawna wiadomo że w Polsce niepełnosprawni są traktowani jak ludzie II kategorii,a gdy zaczną walczyć o swoje to, spotykają się z agresją lub niechęcią do tych ludzi. widziałem gdzieś w TV jak "ryj" zaparkował na miejscu dla inwalidów a gdy reporter zwrócił mu uwagę to jeszcze z łapami skakał.no i jak takiemu nie wpi....ić. a tak jak jeden matoł z drugim spędzi godzinkę na odklejaniu zonka to juz napewno nie zaparkuje na miejscu dla niepełnosprawnych.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem :notworthy: , mam tylko nadzieję że kiedyś nie wyladuję w szpitalu pobity przez jakiegoś cwaniaka

Opublikowano

akcja jak najbardziej pożądana. zamiast naklejki w formacie A4, waliłbym na całą szybę. od dawna wiadomo że w Polsce niepełnosprawni są traktowani jak ludzie II kategorii,a gdy zaczną walczyć o swoje to, spotykają się z agresją lub niechęcią do tych ludzi. widziałem gdzieś w TV jak "ryj" zaparkował na miejscu dla inwalidów a gdy reporter zwrócił mu uwagę to jeszcze z łapami skakał.no i jak takiemu nie wpi....ić. a tak jak jeden matoł z drugim spędzi godzinkę na odklejaniu zonka to juz napewno nie zaparkuje na miejscu dla niepełnosprawnych.

bo nie bedzie mu sie chciało znów zdrapywac naklejki :th:

Opublikowano

mam tylko nadzieję że kiedyś nie wyladuję w szpitalu pobity przez jakiegoś cwaniaka

nie peniaj jak ci się coś takiego zdarzy, to położę go obok ciebie. :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie wróciłem z patrolu 2 naklejki rozdane, 1 dla BMW 5, druga dla PASATA, poczekałem na reakcje, 1 koleś ku..a co za wandale, drugi widzisz głupia żono gdzie stanełaś będziesz teraz drapac żyletką :naughty:

Pozdrawiam

Opublikowano

Jestem za :th: tylko że znam kilka osób (nawet sąsiad) gdzie inawalidą nie jest a ma naklejkę i to jest dopiero bezczelnosc :thumbdown: u mojej siory na osiedlu w Poznaiu zrobili trzy miejsca parkingowe dla inwalidów to znalazło się nagle dziesięc aut z naklejkami i tabliczkami :thumbdown: TEGO NIE POPIERAM :thumbdown::sick3::thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

MŁODY-AUDI to dzwon na policję bo naklejka z castoramy za 2.50 nie upoważnia do parkowania na tych miejscach

Pozdrawiam

Opublikowano

MŁODY-AUDI to dzwon na policję bo naklejka z castoramy za 2.50 nie upoważnia do parkowania na tych miejscach

Pozdrawiam

W castoramie to kupię gwoźdź i wtedy nakeljka mu nie będzie potrzebna(zrobię mu nową na masce)

Opublikowano

Na dniach zamówię trochę naklejek ale najpierw się upewnię, czy każdy inwalida ma w obowiązku naklejenie nalepki mówiącej o jego inwalidztwie? Mało prawdopodobne ale może się zdarzyć, że obkleję komuś szybę a się okaże, że to inwalida... .

Opublikowano
  • Autor

Przyjacielu, każdy prawdziwy inwalida jak ja ma tabliczkę wzór na stronie www.parkujesz-zdrapujesz.org i trzeba przejść komisję żeby takową zdobyć, możliwe że ktoś jest inwalidą i sie mu nie chce iść na komisję ( która notabene przyjeżdza do domu ) i sobie tylko naklejke z kiosku naklei, a reszta to nie wie że jesteśmy w uni i trzeba mieć takową tabliczkę

Pozdrawiam

Opublikowano

dzięki teraz wszystko jasne. Zamawiam naklejki i atakuję :evil:

Opublikowano

Ta akcja to super sprawa!!!

Jutro zamawiam 30 naklejek i ruszam pod Tesco :evil:

Oprócz zdjęć samochodów tak jak pisze organizator powinno się wysyłać zdjęcia głupich min pełnosprawnych którzy parkują w takich miejscach.

A może zrobimy jakiś konkursik kto więcej naklejek "rozprowadzi"? :wink4:

Opublikowano

muj kolega zapłacił za naklejenie takiej naklejki gośćiowi króry stał na miejscu dla inwalidy 1500zł za wymiane szyby w mercedesie a gość dostał 200zł mandatu za złe parkowanie

Opublikowano
  • Autor

Naklejki są rozmiaru A4, nie niszczą w żaden sposób szyb ani nie stanowią zagrożenia dla kierowcy.[br]Dopisany: 18 Marzec 2008, 20:21 _________________________________________________poczytałem komentarze na jednym z forum http://fakty.interia.pl/newsroom/news/zle-parkujesz-zdrapujesz,942853 :( , i się załamałem ile mamy w polsce debili :angry: , jednym słowem jesteśmy gorszym gatunkiem ludzi i nic nie zdziałamy na takich ludzi, przykre ;(

Opublikowano

Panowie, nigdy nie staję w miejscach dla inwalidów, ale z całą powagą - jeśli by mi się zdarzyło (nie wiem, siła wyższa, dziecko chore i czasu szkoda) i wróciłbym, a na moim aucie jest taka nalepka a obok zadowolony z siebie człowiek-wlepa, który uważa, że może swój wandalizm tłumaczyć dobrze spełnionym obowiązkiem na rzecz tej aukcji - to z całym przekonaniem - najeb..... gnojowi za to że wyręcza policję. HOWGH !

p.s Branie prawa we własne ręce, jak uczy historia, prowadzi do anarchii i eskalacji przemocy - pożyjecie, zrozumiecie.

POZDRAWIAM.

Opublikowano
  • Autor

no tak czyli z akcji kicha[br]Dopisany: 18 Marzec 2008, 22:03 _________________________________________________a jak twoim zdaniem mamy walczyć z parkującymi na naszych miejscach, akcja jest potrzebna a jak ty twierdzisz że pobijesz to zobaczyć jak Ci się nieszczęscie przydaży i będziesz niepełnosprawny pomyślisz inaczej

Opublikowano

Panowie, nigdy nie staję w miejscach dla inwalidów, ale z całą powagą - jeśli by mi się zdarzyło (nie wiem, siła wyższa, dziecko chore i czasu szkoda) i wróciłbym, a na moim aucie jest taka nalepka a obok zadowolony z siebie człowiek-wlepa, który uważa, że może swój wandalizm tłumaczyć dobrze spełnionym obowiązkiem na rzecz tej aukcji - to z całym przekonaniem - najeb..... gnojowi za to że wyręcza policję. HOWGH !

p.s Branie prawa we własne ręce, jak uczy historia, prowadzi do anarchii i eskalacji przemocy - pożyjecie, zrozumiecie.

POZDRAWIAM.

Wlał byś komuś za naklejenie naklejki na szybe na miejscu parkingowym nie dla Ciebie przeznaczonym ??? :shocked:

Opublikowano
  • Autor

dzis rano byłem w osrodku zdrowia są 2 miejsca, ale debil seatem stanął na srodku blokując 2 miejsca dostał naklejkę z miejsca,

Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie :th:

Opublikowano

Temat kontrowersyjny i to bardzo.

Któryś raz zabieram się do wyrażenia swojej opini i jest ona co najmniej dwuwątkowa.

1) Żyjemy w świecie, w którym przynajmniej teoretycznie powinno być wszystko uregulowane. Gdy nie jest, to są od tego specjalne służby mające sprawować nad tym pieczę. I tak oto miejsca dla Inwalidów, są tylko dla Inwalidów, lub ludzi całkiem sprawnych ale mających przyznaną legitymację.

2) Vlepki. Spotykam się z nimi wszędzie, tramwaje "Kobiet jest wiele, Śląsk Wrocław tylko jeden", "Marihuana jest zdrowa", w klubach "Słodka Weronika dla zdecydowanego sponsora, telefon" itp. No i teraz kolejne wlepianie? Na szybę?

Ostatnio miałem okazję widzieć reakcję kierowcy który został upomniany przez przechodnia, za zbyt szybką jazdę, a faktycznie jechał między budynkami osiedla z 60, a można jednynie 15 (dzieci, ludzie, psy, koty)... posypały się same @#$%%^ ^%#@. Takich ludzi jest coraz więcej. Sądzisz, że za vlepkę byli by wdzięczni? Toż to dochodziło by do rękoczynów i to bardzo poważnych. Dlatego lepszą, niż vlepka akcją jest zastawienie takiego gościa swoim autem (przeważnie nie ma możliwości wyjazdu z drugiej strony miejsca parkingowego) i szybkie wezwanie Policji. Albo fotka cyfrówką i najnormalniejszy w świecie donos (każdy obywatel ma obowiązek donieść o przestępstwie). Konsekwencje większe, mandat większy. Tylko, że tutaj chodzi o oddanie się sprawie, a walka wg prawa jest zawsze cięższa. Trzeba wybrać jednolity schemat postępowania, a wklejanie vlepek jest przestępstwem z jakiegoś tam pewnie paragrafu (bo np za taką tramwajową to się go myje przez kilka tygodni), tak samo jak stawianie auta w miejscu zakazanym. A odpowiedź na zło, złem jest chyba niedobre. Ponadto mom zdaniem o ile ktoś jest bucem, to warto nie być nim samemu.

Inna sprawa. Teren niezabudowany i 90km/h. Kto nie przekracza? To czy zrobimy akcję rzut na maskę jajkiem z czerwoną farbą kto jedzie szybciej niż 90? Nie, bo od tego jest Policja.

I jedyne co jest wg mnie sensowne, to sprawa edukacji, podwyższenia świadomości, zrozumienia wśród rodaków. Wypiętnowanie problemu na szeroką skalę. Wolontariuszy z vlepkami było by z 1000? A kierowców w Polsce? Nie dotrzemy taką bojówką vlepkową do wszystkich, to oczywiste.

Teraz prywatnie do założyciela wątku:

Przykre, że akurat w PL spotykasz się z takim chamstwem i brakiem empatii. Jeśli o mnie chodzi chcę abyś wiedział, iż szanuję te miejsca jak sacrum, są nie dla mnie. Życzę Tobie, jak i sobie, aby świadomość naszych rodaków wzrosła.

Opublikowano

Albo fotka cyfrówką i najnormalniejszy w świecie donos (każdy obywatel ma obowiązek donieść o przestępstwie

Akurat to jest wykroczenie :)