Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Alu 18' Gwint KW Wydech KWAS itp itd...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nooooo jak będziesz miał okazję to zorientuj się ile byś skasował za cały komplet do mojego 1.6 ADP razem z materiałem. U mnie poza plecionką jeszcze ori wisi a jak wiadomo jak się na pierdach jeździ to wydech szybciej wpierdziela więc trzeba się liczyć z wymianą za jakiś czas :wink: Jak coś to wal na PW :decayed: Temat co prawda nie na teraz ale jakbyś się zdecydował za jakiś czas na ulepienie takiego kompletu i cena by mnie nie zabiła to czemu nie :whistling: Przynajmniej raz a dobrze :whistling:

Opublikowano
  • Autor
Nooooo jak będziesz miał okazję to zorientuj się ile byś skasował za cały komplet do mojego 1.6 ADP razem z materiałem. U mnie poza plecionką jeszcze ori wisi a jak wiadomo jak się na pierdach jeździ to wydech szybciej wpierdziela więc trzeba się liczyć z wymianą za jakiś czas :wink: Jak coś to wal na PW :decayed: Temat co prawda nie na teraz ale jakbyś się zdecydował za jakiś czas na ulepienie takiego kompletu i cena by mnie nie zabiła to czemu nie :whistling: Przynajmniej raz a dobrze :whistling:

Tanio nie jest... Co do mnie wszystkie prace wykonałem sam więc masę kasy zaoszczędziłem... sporo pierdoletów to za friko miałem bo mam po prostu do nich dostęp... ale i tak około 1000zł poszło...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A kolektor wydechowy też masz w kwasie? Jak to generalnie wygląda z kolektorem? Robi się takie? Jest sens?

Opublikowano

zawsze jest sens, tylko roboty jest w ch....

taki kolektor jest przynajmniej o połowe lzejszy od żeliwnego

ale ma lepszy przelot i ładnie "świeci" :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie, roboty masa. u siebie nie robiłem kolektorów ale myślałem nad tym mocno, może się zrobi tylko trzeba by kolektory na wzór dopaść. ale to w przyszłości, na chwilę obecną kończę końcowy wydech. może niebawem eisenmann będzie dostępny na alledrogo... :D a tak jako ciekawostkę dodam że około 17kg spadło z wagi auta :kox:

Opublikowano

Od miejsca gdzie łączą się dwie rury w jedną masz dalej tą samą średnicę? Ładnie wygląda i się świeci, ale zrobiony jest źle...

Opublikowano

czemu zle ? :eusathink:

Opublikowano

Przy wolnossących silnikach jest trochę inaczej niż przy turbodoładowanych jak zapewne wiesz i nie można sobie robić ot tak jak się spodoba albo jak będzie pasowało. Nie wiem jakiej średnicy są rury i jak wyglądają tłumiki w środku, ale Y-pipe jest w złym miejscu. Uprzedzam odpowiedź - to, że tam jest w serii to nie argument. To jest wolny wydech. No chyba, że tłumiki są komorowe?

Opublikowano

wydech nie jest wolny, zrobienie takiego grzmota byłoby bez sensu

w tłumiku sa 4 komory, przelot w tłumiku jest przeliczony na minimalnie wiekszy od średnicy wewnetrznej rury

najwazniejsze ze nie dławi silnika i ma fajny dzwiek

Opublikowano

No to pasuje :) To ile ma komór nie ma znaczenia, ważne jest jak są (bądź jest) wykonane.

Opublikowano

ilosc komór nie ma znaczenia ?

jeżeli choc troche masz odpowiednia wiedze w tym temacie to powienieneś

znac pojęcie interferencji fal,

które jest bardzo istotne przy konstrukcji i produkcji tłumików

a wiec ilosc komór powinna byc parzysta i o jednakowej pojemnosci aby tłumik mógł spełniac swoje zadanie

jezeli nie będa parzyste i o róznej pojemnosci wówczas tłumik bedzie głośniejszy (sprawdzone)

ale nie ma sie co spierac, Kolega konczy własnie tłumik koncowy

bedziemy mogli okreslic jego działanie

Opublikowano

jak narazie to ten dźwięk z kwasówki jest do bani.. ale wykonanie OK trzeba przyznac ;)

Opublikowano

....ujowy dzwięk jest spowodowany cienką rura zewnętrzną (drgania)

z jakiej został wykonany, ale gdyby była grubasza wydech byłby sporo

cięższy

Opublikowano

ale pitolisz :) jaka tam ścianka jest?

Opublikowano

1.0mm, nie pitole i szanujmy sie troche, ok ?

Opublikowano
  • Autor

Panowie spokojnie, nie ma się co spinać :) zawsze można poprawić. dźwięk może nie jest idealny ale pracuje nad tym, na tygodniu wrzucę jeszcze końcowy komorowy który już zrobiłem więc będzie na pewno ciszej a przy okazji może i lepiej brzmieć... A ścianka rur to 60,3x1,6mm a poszycie tłumików to 160x1mm i końcowego 180x1mm.

---------- Post dopisany at 14:01 ---------- Poprzedni post napisany at 13:58 ----------

jak narazie to ten dźwięk z kwasówki jest do bani.. ale wykonanie OK trzeba przyznac ;)

Na żywo kolego jest inaczej, nie ma co wymagać studyjnej jakości dźwięku od telefonu komórkowego... :kox:

---------- Post dopisany at 14:28 ---------- Poprzedni post napisany at 14:01 ----------

Od miejsca gdzie łączą się dwie rury w jedną masz dalej tą samą średnicę? Ładnie wygląda i się świeci, ale zrobiony jest źle...

W oryginale były dwie rury fi50 i przechodziły w jedną aż do komory rozprężnej, dopiero rura wychodząca z komory do końcowego była fi55. obecnie całość jest fi60 więc nie wiem co ci chłopaku nie pasuje...

Opublikowano

cierpliwości, zaraz sie dowiemy....

Opublikowano
  • Autor

taaaa :polew:

Opublikowano

Ej qr** to nie fabryka tylko hendmejk :naughty: Wygląda za***iście, przeżyje nas wszystkich pięć razy a jeśli w dodatku silnikowi z nim dobrze to nic tylko się zamknąć i pogratulować chłopakowi dobrej roboty :hi:

PS. chwal się końcówką :decayed: