marek27 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witam, dla zainteresowanych w sprawie problemów przy odpalaniu na ciepłym silniku, u mnie były podejrzenia że jest zły kąt wtrysku lub wtryskiwacze padają, ale okazało się że po podpięciu do Vag-a usterka jest błacha - Czujnik temperatury paliwa. Czujnik wymieniłem za 40 złotych i jest wszystko ok
jarko Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witam, dla zainteresowanych w sprawie problemów przy odpalaniu na ciepłym silniku, u mnie były podejrzenia że jest zły kąt wtrysku lub wtryskiwacze padają, ale okazało się że po podpięciu do Vag-a usterka jest błacha - Czujnik temperatury paliwa. Czujnik wymieniłem za 40 złotych i jest wszystko ok To że kąt wtrysku to nie może być to już wiemy, ale że taka błacha drobnostka i cały problem ustępuje... Kurcze, muszę w końcu podbić na spota i to sprawdzić bo już się z usterką pompy pogodziłem...
wawrys Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 Witam! Ja mam też problem z pompą wtryskową mechanik twierdzi że oringi do wymiany, (oczywiście wcześniej podpiąłem Vag-a) ale to się okaże po regeneracji za całość kasuje 400 , to jeszcze nie najgorzej. A co do objawów to problem z odpaleniem gdy postał długo a jak już odpalił to buchnął siwą chmurą
zimny0000 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 marek27 a skad wiedziales z VAGa ze to czujnik temperatury paliwa? wyskoczyl Ci taki blad czy porownywales wartosci czy jak?
RiCoTriCo Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Na 100 % pompa wtrysków VP44 ( u mnie też ciężko paliło na ciepły silnik a przy zimnym na tyk ) Ja za remont kapitalny zapłaciłem 1600 zł. w servisie Bosh-a a naprawa obejmowała wymianę uszczelek , sterownika , tłoka przestawiacza wtrysków , programowanie sterownika psg , regulacji dawki pilotażowej oraz ustawienia i zablokowania początku tłoczenia .(gwarancja na 12 miesięcy ) W twoim przypadku sterownik jest cały więc naprawa wyniesie napewno mniej Polecam www.dieseltechnika.pl na allegro też się ogłaszają z różnymi opcjami naprawy i regeneracji . Nooooooooo chyba że zwiększysz dawke rozruchową :naughty: pozdro.
jarko Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2009 Podobno że teb serwis też jest dobry, może ktoś wie http://www.alwi.pl/serwis.htm
Rekomendowane odpowiedzi