Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Kabel VAG CAN zapytanie czy pójdzie z programem CS MB 7.4 do mercedesa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nietypowe zapytanie drodzy kolędzy liczę na wsparcie, posiadam kabel Vag Can pod USB z opragramowaniem Vag commander w domu mam 3 auta z grupy VW audi to co potrafie jak sie zepsuję robię tym zestawem, chyba ze nie dam rady to wowczas do elektryka samochodowego. Tutaj nasówa się moje pytanie czy tym samym kablem dam rade zrobić mercedesa na Can w203 lift, o przeciez sa uniwersalne testery z wyborem mark wiec rozmieszczenie pinoww w Obd II musi byc takie samo, dodam ze nie uzyje programu VAG commander tylko CarSoft MB 7.4 posiadam taki program, nie chem poki co probowac pochopnie zebym przykladowo nie uszkodzil sterownika w samocodzie, może moe zapytanie wyda się śmieszne dla fachowców, wiec przyznam ze nie wiem dlatego stawiam to zapytanie , za nim cos pochopnie na dniach uszkodze:) pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje

Opublikowano

Wydaje mi się, że szybciej uwalisz interf. CAN niż sterownik w MB, cytat mojego znajomego z forum mb

jest kilka wersji karsoftów i co za tym idzie maja rozne opcje :) bardziej rozbudowane lub mniej , przestrzegam przed robieniem karsoftem kodowania i dekodowania sterowników , czesto konczy sie to wizyta w aso na lawecie ,z poduszkami tez radze uwazać