Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] STUKA PUKA W DRZWIACH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, od niedawna borykam się problemem pukania w drzwiach pasażera(od czasu do czasu w drzwiach kierowcy) podczas jazdy, to takie przysłowiowe "puk" dany dźwięk odzywa się tylko na wybojach, podczas skrętu, hamowania, szybszego przyspieszania, coś jakby wysiała śrubka na wahadełku w środku drzwi, czy może to być ogranicznicznik drzwi?

Opublikowano

Może ta plastikowa osłona przeciw kradzieżowa na się oderwała ? trza zdjąć boczek

Opublikowano

Może ta plastikowa osłona przeciw kradzieżowa na się oderwała ? trza zdjąć boczek

Dokładnie, ściągniesz boczek i będziesz widział co lata.

Opublikowano

a może masz cos wsadzone w bocznej kieszeni drzwi i na wybojach Ci lata ;)

Opublikowano

Może żona stuka sobie tipsami o plastiki?

Opublikowano

Może żona stuka sobie tipsami o plastiki?

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Kumpel tak miał, 3 godziny nocnej jazdy kombinował wolniej szybciej na zakręcie itd a tu tipsy....

Innemu samochód nie dawał się pędzić powyżej 120 (gaz na maksa), hamulce zblokowane szpilki gorące. W pewnym momencie poczuł na pedale takie odpuszczenie jak się zaciąga ręczny. Dopiero sobie uświadomił ze jedzie samochodem nauki jazdy a małżonka depcze na pedał instruktora.

Opublikowano

Kumpel tak miał, 3 godziny nocnej jazdy kombinował wolniej szybciej na zakręcie itd a tu tipsy....

Innemu samochód nie dawał się pędzić powyżej 120 (gaz na maksa), hamulce zblokowane szpilki gorące. W pewnym momencie poczuł na pedale takie odpuszczenie jak się zaciąga ręczny. Dopiero sobie uświadomił ze jedzie samochodem nauki jazdy a małżonka depcze na pedał instruktora.

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

To już się kwalifikuje do działu polewka :polew:

Opublikowano

Kobiety :polew:

Opublikowano

Wy to śmichy chychy a koledze jak stukało tak stuka :naughty:

Słyszałem ze winą stuków mogą być luzy na zawiasach drzwi ,może warto też sprawdzić :mysli:

Opublikowano

eh i tak póki nie zdejmie tapicerki nie będzie wiadomo o co kaman..

Opublikowano

Może faktycznie kobieta stuka tipsami :polew:

Opublikowano

taaa a za tapicerką latające tipsy kobiety ;):polew: dobra bo robimy zbędne OT ;)

Opublikowano
  • Autor

zdjąłem boczek i wszystko jest wporządku, nie wydaje się żeby to tam coś pukało :wallbash:

Opublikowano

czyli kobieta :polew:

A tak poważnie to na samym dole (co prawda jest kijowo cokolwiek zobaczyć) ale może mały kawałeczek plastiku się wbił i lata.

Opublikowano

W golfie wypadła gumka z prowadnicy szyby i szyba stukała o prowadnicę.

Te tipsy u kolegi - to nie odpadły tylko żona tak sobie nimi stukała przebierając palcami co generowało serię krótkich stuków, jakby się coś ocierało gdzieś np. w zawieszeniu. Dźwięk mocno niepokojący jak się jest na początku trasy.

A ten od nauki jazdy puścił żonę na najbliższej stacji do toalety i podłożył pod jej pedały co mu w rękę wpadło. I od razu w gaz, to biedna tak cisnęła na swoje pedały aż na końcu trasy miała zakwasy i kulała na prawą nóżkę :polew: [br]Dopisany: 17 Grudzień 2011, 19:11_________________________________________________A tak sobie myślę: że ja podejmuję decyzję o dynamicznym wyprzedzaniu a pasażer w środku manewru naciska swój pedał hamulca. Taka dwuwładza... :kwasny:

Opublikowano

Ja mam podobny problem. Nie wiem czy się tym przejmować czy nie. Dla mnie to pukanie brzmi jakby suche kawałki błota z opony uderzały o nadkole.

Dziwne tylko że to się dzieje czasem przy wyprzedzaniu na suchej nawierzchni :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Czy to może być ten bolec od ogranicznika drzwi?

Opublikowano

nie wiadomo, rozbierz drzwi będziesz wiedział. może kostka od sterowania szyb sie odpieła i lata uderzając o blachę... powodów może być milion, nikt z nas nie slyszał tego oprócz Ciebie, sprawdź najpierw co jest pod tapicerką, jak tam nic nie znajdziesz zacznij sprawdzać zawiasy ograniczniki etc.. :gwizdanie:

Opublikowano

Zawiasy - otwórz unieś drzwi i opuść jak stuka to zawiasy.

Nie ma regulacji luzów, tylko wymiana.