kazuyaet Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 Witam Mam taki problem silnik mi troszke poszarpuje i raz moc jest a raz nie ma. Czytająć forum można stwierdzić ze jest to już jakby to powiedzieć Filar tego problemu czyli N75 Posiadam A4 B6 1.9 TDI AVB Serwis mi poleca ten zawór 8E0 906 627 A, co o tym wszystkim sądzicie i nie piszcie mi że już takie tematy były. Akurat tego modelu na forum nie ma jak i mało jest o tym zaworze do B6 * nazywaj wątki zgodnie z regulaminem ( temat poprawiony) [Musashi]
rbs2360 Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 Czyli jak serwis poleca to musi byc taki - czyli brać.
kazuyaet Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Opublikowano 21 Marca 2008 Chodzi mi o to czy to ten jest od turbiny, bo tam jest pare tych zaworków.
Robi1 Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 generalnie od sterowania turbiny są zaworki N75 w takim typie jak twój z szarymi główkami, zawory z czarnymi i np numerem 8 E0 906 627 są to zawory recyrkulacji spalin zwane N18
kazuyaet Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Opublikowano 23 Marca 2008 Witam Już jestem po wymianie, odetchnołem z ulgą ze serwis mi dobry sprzedał (numery starego i nowego sie zgadzały). Rada dla wszystkich dzwoniłem do trzech serwisów i pytałem sie o ten zaworek to nie byli dokładnie pewni czy to ten. Kazali mi podać numer starego. Wiec jak kupujecie jakiś zaworek do podciśnienia to lepiej sprawdzcie jaki macie numer w autku. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi