matii Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 B6 1.9 TDI 2003 rok Jak w temacie po zapaleniu samochodu zapalą się i gasną lampki esp i abs oraz trzy raze miga i piszczy czerwony wykrzyknik i napis frein, wczoraj dolałem płynu ale to nie rozwiązało problemu.... o co jeszcze może chodzić ??... podczas jazdy wszystko jest ok.
wrclaguna Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Podpinałes kompa są jakies błedy ? moze to czujnik koło recznego albo aku słaby .
matii Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2011 nie nie podpinałem... ale mam kabel w domu to podepne... i napisze co wyskoczy aku jest słaby już od dawna, ale palił zawsze bez problemu, nawet przy dużych mrozach.
yaboo Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 było wiele razy na ten temat ..... wymień aku i będzie po temacie
matii Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2011 szukałem ale nie znalazłem nic przydatnego, znaczy słaby aku - to wiem, czy słaby akumulator jakos zle wpływa na prace skoro te kontorlki sie palą?? pytam bo samochód zawsze zapala bez problemu więc szkoda go wymieniac poki co...
maverick215 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Opublikowano 22 Grudnia 2011 sprawdź bezpieczniki błaha sprawa ale mi się przepalił i było to samo dokładnie
patryk10015 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Opublikowano 22 Grudnia 2011 ja mam podobny problem jak kolega też trzy razy ta kontrolka sie zapala przy odpalaniu i gasnie co do akumulatora to wątpie bo sprawdzałem z zaprzyjaźnionym mechanikiem parametry akumulatora i było wszystko wporządku. Jutro sprawdze jeszcze bezpieczniki ale co by miał się bezpiecznik do tego?
matii Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2011 nie podpinałem pod kompa jeszcze, ale dziś na 4 zapalenia tylko przy dwóch to się pojawiło...
maverick215 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 kiedyś wypiąłem bezpiecznik od abs i zapomniałem go włożyć i objawy były takie same , domyślam się że go nie wyciągałeś więc możliwe że się przepalił
patryk10015 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 co do bezpieczników to sprawdzałem i wszystkie były sprawne więc to musi być jakaś inna przyczyna[br]Dopisany: 23 Grudzień 2011, 19:19_________________________________________________a istnieje jakaś prosta możliwość na sprawdzenie pompy abs?[br]Dopisany: 23 Grudzień 2011, 19:20_________________________________________________aha i jak wrclaguna można sprawdzić ten czujnik przy ręcznym gdzie on sie dokladnie znajduje to jutro sprawdze?
waldi_007 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Masz kseny?A nie dzieje się to wtedy gdy włączysz światła? U mnie też występuje taki problem i dzisiaj wymiana przetwornic. Myślę że to pomoże
patryk10015 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 mam ksenony ale to trzy razy pika po odpaleniu silnika wtedy kiedy ksenony są jeszcze nie włączone. A dlaczego to jest przyczyna przetwornic masz na to jakieś logiczne tłumaczenie?[br]Dopisany: 27 Grudzień 2011, 11:52_________________________________________________dodam że ksenon chodzi tak samo jak zaraz po założeniu
wrclaguna Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Pasuje błedy tutaj wkleic bo tak bedziemy tylko gdybac o co kaman
patryk10015 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 ale w tym rzecz że jak pod vaga podłączałem z tym mechanikiem to nie wyrzuca wogole błędów. A to się dzieje tylko przy odpalaniu trzy razy piknie i gaśnie i nie wiem kiedy to wyskoczy bo nie zawsze wyskakuje a nie mam swojego vaga zeby przed kazdym odpalaniem podłączać jak by błędy wyskakiwały to by było wiadomo od czego i była by prosta sprawa a tak nie wiadomo co do wymiany
Rekomendowane odpowiedzi