Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] ABS ESP i wykrzyknik trzy razy po zapaleniu samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

B6 1.9 TDI 2003 rok

Jak w temacie po zapaleniu samochodu zapalą się i gasną lampki esp i abs oraz trzy raze miga i piszczy czerwony wykrzyknik i napis frein,

wczoraj dolałem płynu ale to nie rozwiązało problemu....

o co jeszcze może chodzić ??... podczas jazdy wszystko jest ok.

Opublikowano

Podpinałes kompa są jakies błedy ? moze to czujnik koło recznego albo aku słaby .

Opublikowano
  • Autor

nie nie podpinałem... ale mam kabel w domu to podepne... i napisze co wyskoczy

aku jest słaby już od dawna, ale palił zawsze bez problemu, nawet przy dużych mrozach.

Opublikowano

było wiele razy na ten temat ..... wymień aku i będzie po temacie ;)

Opublikowano
  • Autor

szukałem ale nie znalazłem nic przydatnego,

znaczy słaby aku - to wiem, czy słaby akumulator jakos zle wpływa na prace skoro te kontorlki sie palą??

pytam bo samochód zawsze zapala bez problemu więc szkoda go wymieniac poki co...

Opublikowano

sprawdź bezpieczniki :) błaha sprawa ale mi się przepalił i było to samo dokładnie

Opublikowano

ja mam podobny problem jak kolega też trzy razy ta kontrolka sie zapala przy odpalaniu i gasnie co do akumulatora to wątpie bo sprawdzałem z zaprzyjaźnionym mechanikiem parametry akumulatora i było wszystko wporządku. Jutro sprawdze jeszcze bezpieczniki ale co by miał się bezpiecznik do tego?

Opublikowano
  • Autor

nie podpinałem pod kompa jeszcze, ale dziś na 4 zapalenia tylko przy dwóch to się pojawiło...

Opublikowano

kiedyś wypiąłem bezpiecznik od abs i zapomniałem go włożyć i objawy były takie same , domyślam się że go nie wyciągałeś więc możliwe że się przepalił :)

Opublikowano

co do bezpieczników to sprawdzałem i wszystkie były sprawne więc to musi być jakaś inna przyczyna[br]Dopisany: 23 Grudzień 2011, 19:19_________________________________________________a istnieje jakaś prosta możliwość na sprawdzenie pompy abs?[br]Dopisany: 23 Grudzień 2011, 19:20_________________________________________________aha i jak wrclaguna można sprawdzić ten czujnik przy ręcznym gdzie on sie dokladnie znajduje to jutro sprawdze?

Opublikowano

Masz kseny?A nie dzieje się to wtedy gdy włączysz światła? U mnie też występuje taki problem i dzisiaj wymiana przetwornic. Myślę że to pomoże

Opublikowano

mam ksenony ale to trzy razy pika po odpaleniu silnika wtedy kiedy ksenony są jeszcze nie włączone. A dlaczego to jest przyczyna przetwornic masz na to jakieś logiczne tłumaczenie?[br]Dopisany: 27 Grudzień 2011, 11:52_________________________________________________dodam że ksenon chodzi tak samo jak zaraz po założeniu

Opublikowano

ale w tym rzecz że jak pod vaga podłączałem z tym mechanikiem to nie wyrzuca wogole błędów. A to się dzieje tylko przy odpalaniu trzy razy piknie i gaśnie i nie wiem kiedy to wyskoczy bo nie zawsze wyskakuje a nie mam swojego vaga zeby przed kazdym odpalaniem podłączać jak by błędy wyskakiwały to by było wiadomo od czego i była by prosta sprawa a tak nie wiadomo co do wymiany