rafalskin73 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Może ktoś z was wie jaki alternator powinien być przy moim AHU.Mam teraz bez sprzęgiełka,a powinienem je mieć?
wiktorsam Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ja też mam alternator bez sprzęgiełka. Na 99 % taki był montowany fabrycznie - bosch 120A, zgadza się z nalepką wyposażenia, co więcej do mojego alternatora nie da się założyć sprzęgiełka, sprawdzałem kiedyś w katalogu INA.
Kukis Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 fabrycznie często są bez sprzęgła, co nie znaczy, że tak jest lepiej osobiście dołożyłem u siebie sprzęgło, żeby napinacz PK dłużej pośmigał, bo do tanich nie należy
radi Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ja u siebie przy drugim audi a4 1.9tdi tez mialem bez sprzegielka 120A,ale jak mi po raz 3 padl napinacz paska to zalozylem sprzegielko i po problemie
markus85 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ja u siebie ze sprzęgiełkiem mam 90A. alternator.
ispee Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 sprawdzałem w katalogi INA. HEHE Ja w afnie miałem alternator 90 Valeo zmieniłem na Bosha 120A i w tym boshu też mam sprzęgiełko więc na pewno się da je założyć/dołożyć. Podjedź do magików od alternatorów/rozruszników to Ci coś wymyślą. Lepiej raz kupić sprzęgiełko niż co roku martwić się wymianami napinacza. Pozdrawiam
rafalskin73 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2011 Kupię sprzęgiełko i sam wymienię sobie,chciałem się upewnić,czy da się zrobić taką podmiankę.Dzięki za porady,jak zmienię to napiszę jak się nie uda to tez napiszę
Rekomendowane odpowiedzi