Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL TDI] Prosze o ocene logow Dynamicznych Touareg 5.0 V10 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Kolega poprosil mnie zebym wstawil logi.Touareg 5.0 V10 TDI seryjnie 313PS i 750NM.

Grupy: 004 - http://vaglog.rtnet.pl/patrykziomn11_66850.html

Grupy: 008 - http://vaglog.rtnet.pl/patrykziomn11_66851.html

Grupy: 011 - http://vaglog.rtnet.pl/patrykziomn11_66852.html

Grupy: 003 - http://vaglog.rtnet.pl/patrykziomn11_66853.html

Grupy: 010 - http://vaglog.rtnet.pl/patrykziomn11_66854.html

Wedlug mnie jakby troche nie jedzie jak powinien.Aczkolwiek wpycha w fotel jak poje......

Opublikowano

V10 jak najbardziej z dołu [do logów], poza tym Nd010 widać lekki niedobór powietrza [tylko nie wiadomo od ilu RPM] były robione, z dwóch logów pomimo wszystko widać opieszałość (coś na styl lekko przytkanego kata, zabitego filtra powietrza)...

osiąganie ciśnienia jak w 15letni Afnie... w granicy 2,2RPM osiąga. Jak na 10cyl, w które trzeba wdmuchać masę powietrza to dość wolno...bo po 2,2rom zapewne gniecie...

87673976.jpg

log Nd010 (tu nie wiem jak bylo z butem i od ilu, lecz też wyraźnie widać ), a że nie jest to 2,5TDi R5, w którym lag T i lmm jest normalnością ze względu na dużą masę...

010sz.jpg

komplet by się przydał...jak i info o roczniku, przebiegu (stanu DPFa)...

pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Na liczniku 270km.Przy robieniu logow powiedzialem juz zeby wymienil filtry powietrza.

Opublikowano

Zgadza się, tu w jego przypadku V10 :oczko: na filtr nie ma co oszczędzać i usadzić coś sport.

na serii, a nie daj Boże filtronie, DPF dostaje ostro...

"zapaliła się kontrolka filtra, a później zaczęła migać kontrola od świec żarowych, a VAG zwraca następujący błąd:

008194 - Filtr cząstek stałych; zespół 1: za mała skuteczność

18434/P2002/008194 - Particle Filter Bank 1: Malfunction"

na przyszłość... Często "ktoś" nie zauważy kontrolki filtra i "drogowej regeneracji" i zgasi za 3min, mu przerywając. Wówczas Procedura awaryjnego czyszczenia DPF powinna być dokonana.

Lub deaktywować DPFa, chyba że tu właścicielowi będzie kolidowało z gwarancją w ASO.

Tak od siebie napiszę, że układ wtryskowy w zestawieniu z DPFem, w V10 jest to coś na designe toyoty 2,2 D-CAT... Dbać o dpf'a i lać b.dobre specyfiki na czyszczenie wtryskiwaczy, A 750Nm :kox: będzie łamać fizykę bez problemowo...

Opublikowano

Silnik AYH... niuton fajna sprawa... ale ile problemów z regulacją doładowania... a raczej z elementami za to odpowiedzialnymi... to historia...

Opublikowano

No też jest to głównym problemem 5.0TDi, lecz tych problemów poza tym, generalnie jest mnóstwo, nie jest to tani motorek ;)

Opublikowano

Silnik AYH... niuton fajna sprawa... ale ile problemów z regulacją doładowania... a raczej z elementami za to odpowiedzialnymi... to historia...

turbinki to male fujarki nie pozwalajace wykorzystac mocy drzemiacej w tym motorze ...

jakos wolno sie rozpedzaja na tych logach ?

Opublikowano
  • Autor

Auto ciagle jezdzi na ropie kiepskiej jakosci.Moc wedlug mnie powinna byc moze lepsza,no ale on jest ciezki i w dodatku 4x4 .Wiecej jak 200 nie jechalismy bo slisko bylo bardzo.Zbieral sie fajnie.Laga nie czuc jakos

Opublikowano

a co tu za turbo siedzi?

Opublikowano

turbiny to chyba gt18 sterowane elektroniką, lubiącą się zacinać.. :thumbdown:

Opublikowano

Zgadza sie tam siedza dwa GT1852V... sterowane elektronicznie... aktuatory dostepne tylko w zestawie ze sprezarkami... cena w ASO jedyne 7200 za sztuke... :)

Opublikowano

plus pewnie z tyle za montaż wiążący się z wylotem silnika z budy :thumbdown: jednym słowem fajne auto do czasu jak nie zacznie się coś dziać, bo mało kto to chce robić, łącznie z ASO

Opublikowano

Auto ciagle jezdzi na ropie kiepskiej jakosci.Moc wedlug mnie powinna byc moze lepsza,no ale on jest ciezki i w dodatku 4x4 .Wiecej jak 200 nie jechalismy bo slisko bylo bardzo.Zbieral sie fajnie.Laga nie czuc jakos

Ciężki, hmm czy ja wiem na 10cyl. w TDi zmienne fazy rozrządu BiT...

albo rzeczywiście wykorzystanie fizyczne tych turbinek (jak domki winniczka) jest tak mizerne i w efekcie na te liczby Nm i mocy oddaje je w sposób bez szału, czyli zanim załączy ssący i zmieni geometrie nie ma efektu początkowego - wciskam i łamie kręgi... to b.dziwne jak na 5.0L. Choć myślę że to marketing zbrojny co do zwiększania mocy w takich dużych motorach... (w raz z Co2)