dwwasyl 2 Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Witam, Od ok. 2 m-cy (kiedy pojawiły się pierwsze przymrozki) zauważyłem b.dziwną przypadłość w moim Audi. Za pierwszym razem pojawiło się to jak umyłem auto, odwiedziłem rodziców i zostawiłem auto na noc na zewnątrz. Temperatura spadła w nocy do ok -2C no i rano otworzyłem bagażnik ale już nie odskoczył. Siłownik się podniósł i jakby przymarzł. Jak przejechałem kawałek (ok. 30 km), auto się nagrzało no i puściło. Następnie prawie za każdym razem kiedy auto było na zewnątrz a temp. spada poniżej 0, to jest identycznie. Mogę otworzyć bagażnik, ale już nie zaskakuje i nie można zamknąc (zatrzasnąć) klapy. Słychać że siłownik działa wtedy, tylko nie zablokowuje zamka. Auto się nagrzeje i od razu 'puszcza'. Jakby ewidentnie była woda gdzieś w klapie no i przymarzało. Dziwne.... Auto bezwypadkowe oczywiście. Czy ktoś coś może poradzić ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlodyy 1 Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 spryskaj wd40 i problem z głowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwwasyl 2 Posted December 29, 2011 Author Share Posted December 29, 2011 spryskaj wd40 i problem z głowy Ale co mam spryskać ? Zamek ? Pryskałem już wielokrotnie i nic. To chyba nie to. Tam jakby gdzieś była qrcze woda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrewsc 0 Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 to samo mam w b5. i nic nie pomaga, wd40, odmrażacz itp. jak zamarznie to nie mogę wcisnąć wgl Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz-mk 0 Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Miałem u siebie to samo . Rozbierałem ten zamek ze trzy razy . W końcu znalazłem powód . W zamku znajduje się plastikowy ślimak napędzany silniczkiem . Na tym ślimaku nałożona jest sprężyna powrotna . Jest ona żle dobrana średnicowo i wskakuje na zaczep w/w ślimaka . Wystarczy minimalnie zmniejszyć średnice pierwszego zwoju tej sprężyny i już wszystko jest ok . Zaznaczam że zamek ten jest łatwy w rozbiórce , Trzy plastikowe zaczepy i jest rozpołowiony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts